Nogomet

Osječani se dižu, pravi ispit bit će dvoboj protiv ove sezone jako dobrog Varaždina

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.09.2024.
Osječani se dižu, pravi ispit bit će dvoboj protiv ove sezone jako dobrog Varaždina
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U prvom današnjem susretu osmog kola SuperSport HNL-a Osijek na Opus Areni dočekuje momčad Varaždina. Očekuje se vrlo zanimljiv dvoboj, Osijek je podigao formu i ima tri vezane pobjede, ali i Varaždin u posljednjih pet utakmica ima četiri pobjede i remi...

Situacija u Osijeku lagano se smiruje i stabilizira, nakon serije jako loših rezultata, neočekivanog ispadanja iz Europe od objektivno lošijeg protivnika te lošeg ulaska u sezonu, posljednji kvalitetniji rezultati polako mijenjaju atmosferu.

Igraj na Osijek - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon 1:0 poraza od Hajduka na Poljudu, Osijek je spojio tri pobjede i polako se diže. U SuperSport Hrvatskom kupu slavio je s 3:1 u Varaždinu protiv Varteksa, a u prvenstvu je upisao dvije pobjede po 1:0.

Ono što je još uvijek problem Osječana je efikasnost, u prvih sedam utakmica upisao je samo šest pogodaka, manje od Osijeka zabili su samo Istra 1961 koja je na četiri gola te Varaždin koji je zabio jedan gol manje.

Varaždinci imaju gol manje, ali čak pet bodova više od Osijeka i samo dva primljena pogotka. Iako su ostali bez pouzdanog Jelenića koji je otišao upravo u Osijek, Varaždinci su formirali novi duet u obrani koji zasad sjajno odrađuje posao, Ba i Nekić od početka sezone igraju na vrlo visokoj razini.

Varaždin je u dosadašnjem dijelu sezone upisao samo jedan poraz i to na Poljudu s 2:1 protiv Hajduka što znači da mu je upravo Hajduk jedini zabio golove u ovoj sezoni.

Nakon tog poraza ušao je u pozitivnu seriju, slično kao i Osijek, samo što je Varaždin nakon Hajduka upisao četiri pobjede i jedan remi. Taj remi ubilježio je odigravši 0:0 u gostima kod Šibenika.

Što su rekli

Federico Coppitelli, trener Osijeka: "Cijeli smo tjedan radili za ovu utakmicu. Mislim da naši dečki zaslužuju dobru atmosferu koju imamo na treninzima. Spremni smo i želimo imati dobru prezentaciju pred našim navijačima te ostvariti i četvrtu pobjedu u nizu. Sigurno je da će to biti teška utakmica za nas, budući da su oni u svojih 12 posljednjih utakmica čak 11 puta sačuvali mrežu netaknutom! Već sama ta činjenica dovoljno govori o težini zadaće koja nas očekuje. Imaju dobru momčad i kvalitetne pojedince, bit će nam sigurno teško, međutim, želimo zadržati ovu atmosferu koju imamo i nastaviti dobru izvedbu na koju smo konstantno fokusirani. Na pravom smo putu i u dobrom trenutku kako bismo ponovno izgradili naš identitet."

Mjesto, vrijeme, sudac

Osijek, Opus Arena, 17:30

Sudac: Igor Pajač

Nedostaju

Osijek: Mkrtčjan, Guedes (ozljede), Hasić (kartoni)

Varaždin: -

Prošli dvoboji

Prošle sezone domaćini nisu niti jednom slavili u međusobnim dvobojima. Prva dva susreta okončana su remijem, zatim je Varaždin slavio u gostima s 1:0 pa Osijek također u gostima s 2:0.

Prognoza

Osječani se polako stabiliziraju i u ovaj susret ulaze kao favoriti. Neće im biti jednostavno, Varaždin se pokazao kao vrlo neugodan protivnik i može ovdje ostati neporažen. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!