Vodeni sportovi

Mladost i Jug igrat će u skupinama Eurokupa, Primorje i Solaris nisu uspjeli

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 29.09.2024.
Mladost i Jug igrat će u skupinama Eurokupa, Primorje i Solaris nisu uspjeli
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Okončani su svi kvalifikacijski turniri Eurokupa, a Hrvatsku će u grupnoj fazi predstavljati zagrebačka Mladost i branitelj naslova Jug iz Dubrovnmika...

Završene su sve kvalifikacijske skupine Eurokupa, a nakon njih je jasno da će Hrvatska u ovom natjecanju imati dva kluba, zagrebačku Mladost i dubrovački Jug Adriatic osiguranje, dok su Ispali Primorje EB i Solaris.

Mladost je na domaćem terenu u Zagrebu u skupini D nastavak natjecanja osigurala još u subotu, a danas je pobjedom protiv Enka Istanbula sa 16:7 samo potvrdila prvo mjesto u skupini.

Ponovno je posao završen praktički u prvoj četvrtini u kojoj su Zagrepčani poveli sa 6:0. "Žapce" su do četvrtog slavlja predvodili Toni Bušić i Fran Dobrić sa po tri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Georgios Dervisis sa četiri gola.

U drugoj utakmici zagrebačkog turnira, Apollon Smyrna je svladala Sant Andreu 15:5. Na koncu je Mladost prva sa 12 bodova, Apollon Smyrna ima devet, ENKA i Sant Anrdeu po tri, dok je Cattaro Kotor na nuli.

Jug Adriatic osiguranje potvrdio je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini u francuskom Aix-en-Provenceu pobjedom 17:15 protiv Panathinaikosa. Bila je to utakmici koja je obilovala golovima, ukupno čak 32, ali ono bitnije, više je lopti završilo u mreži Atenjana.

Marko Žuvela je sa sedam golova bio najbolji strijelac susreta, iako mu je blizu bio i Srbin Viktor Rašović s druge strane koji je postigao gol manje.

Nažalost, Solaris i Primorje EB nisu uspjeli.

Šibenski sastav je u posljednjem kolu skupine C u Barceloni izgubio od Barcelone sa 12:17. Domaćin je na poluvremenu vodio sa 7:5, ali je presudna bila treća četvrtina u kojoj su Katalonci postigli čak osam pogodaka, a primili tri. U zadnjih osam minuta ušlo se s rezultatom 15:8 za domaćine. Kas Te Riele i Abel Ramon Sesen zabili su po tri gola za Barcu, a Antonio Petković i Roko Pelicarić za šibenski sastav.

U drugoj utakmici trećeg kola ovog turnira, Vouliagmeni je pobijedio Quinto iz Genove sa 15-8, te je konačni poredak: Barcelona 6, Vouliagmeni 6, Solaris 3 i Quinto 0.

Riječko Primorje EB je u skupini H u Budimpešti nakon dva poraza upisalo i pobjedu, 16:4 protiv CN Terrasse, no to nije bilo dovoljno za prolaz. Tin Brubnjak je zabio šest, a Karlo Babić četiri gola.

Nastup u Eurokupu izborilo je ukupno 16 ekipa, po dvije prvoplasirane momčadi iz svake kvalifikacijske skupine. Natjecanje nastavljaju Šabac, Strasbourg, Brescia, Honved, Barcelona, Vouliagmeni, Mladost, Apollon Smyrna, Szolnok, Panionios, Jug Adriatic osiguranje, Panathinaikos, Ortigia, Duisburg, BVSC i Recco.

Ždrijeb je 30. rujna, a ekipe će biti podijeljene u četiri skupine po četiri tima. Dvije prvoplasirane iz svake skupine će ući u osminu finala u kojoj će im se priključiti i sastavi koji ispadnu iz skupina Lige prvaka. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!