Tenis

Ćorićevoj krizi se ne nazire kraj, u kvalifikacijama Šangaja izgubio od 353. igrača svijeta

Mario Borko • ponedjeljak, 30.09.2024.
Ćorićevoj krizi se ne nazire kraj, u kvalifikacijama Šangaja izgubio od 353. igrača svijeta
Foto: EPA

U prvom kolu kvalifikacija za Masters 1000 u Šangaju, Borna Ćorić je u tri seta poražen od Kineza Fajing Suna. Najbolje rangirani hrvatski tenisač osvoji je prvi set, u drugom kao da se nije pojavio, a u drami trećeg uspješniji je bio domaći predstavnik...

Vrlo loše vijest stižu iz Šangaja. U prvom kolu kvalifikacija za Masters 1000, Borna Ćorić izgubio je od Kineza Fajing Suna sa 6:7 (5), 6:1, 7:6 (9). Domaći predstavnik, trenutno 353. tenisač svijeta bio je mirniju u ključnim trenucima odlučujućeg seta.

Igraj na kvalifikacije Šangaja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutno najbolje rangirani hrvatski tenisač (ATP, 98.) loše je krenuo u meč, izgubio je servis kod rezultata 2:2, ali je vrlo brzo uspio vratiti izgubljeno i osvajač se odlučivao u tie-breaku. Tamo je Ćorić bio mirniji i sa 7:5 osvojio set.

U drugom je Kinez potpuno izdominirao, dva puta je oduzimao servis hrvatskom tenisaču i sa 6:1 se vratio u meč. U trećem je Ćorić imao tri break-lopte, jednu meč loptu na servisu Kineza, ali pobjednik se, kao i u prvom setu, odlučivao u 13. igri.

Tamo smo vidjeli pravu dramu, Ćorić je najprije spasio dvije vezane meč-lopte, zatim je propustio iskoristiti tri svoje i Sun je to iskoristio i s 11:9 izborio drugo kolo kvalifikacija.

Ćorić je upao u nevjerojatnu crnu rupu i pitanje je hoće li i kako izaći iz nje. Ostanak u društvu najboljih 100 je ugrožen, a Sun je s druge ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri. test

ATP Masters, 1. kolo kvalifikacija:
Borna Ćorić (Hrvatska, 4) – Fajing Sun (Kina) 7:6 (5), 1:6, 6:7 (9)

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!