Tenis

Donna Vekić u ključnim trenucima ostala bez sreće i ispala s turnira u Pekingu

Mario Borko • ponedjeljak, 30.09.2024.
Donna Vekić u ključnim trenucima ostala bez sreće i ispala s turnira u Pekingu
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić poražena je u trećem kolu turnira u Pekingu od Ruskinje Mire Andrejeve. Osječanka je osvojila prvi set, a u ključnim trenucima trećeg sreća je bila na strani 17-godišnjakinje...

Kao što to često biva kada igra Donna Vekić ponovno smo vidjeli pravu dramu, ali ovoga puta najbolja hrvatska tenisačica nije uspjela izaći kao pobjednica. U trećem kolu turnira u Pekingu uspješnija je bila Ruskinja Mira Andrejeva s 3:6, 6:4, 6:4.

Igraj na WTA Peking na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je bolje ušla u meč, napravila je break već u prvom gemu, Ruskinja je izjednačila na 2:2, ali Osječanka joj još dva puta oduzima servis i sa 6:3 osvaja prvi set.

Drugi je bio vrlo izjednačen, samo je Vekić imala break-loptu do devetog gema u kojem Ruskinja iskoristila svoju prvu i nakon toga mirno odservirala za 6:4 i izjednačenje u setovima. Prva dva seta su bila samo zagrijavanje za dramu koja je uslijedila u odlučujućem.

Vekić je kod 1:1 spasila break-loptu, u idućem je gemu iskoristila svoju treću i povela s 3:1. Andrejeva je instantno vratila izgubljeno, a meč se lomio kod 4:3 vodstva za hrvatsku tenisačicu. Ruskinja je servirala, Vekić je imala dvije prilike za oduzimanjem servisa, ali nije uspjela.

U idućem gemu Andrejeva je osvojila prva dva poena uz veliku dozu sreće. Vekić je sve sjajno pripremila, ali 17-godišnjakinja sretno i nekontrolirano vraća loptu koja je pala na vanjski dio linije i osvaja poen. U drugom poenu, Vekić je napala, ali Andrejeva je pogodila vrh mreže, loptica je kratko pala u Donnino polje i Ruskinja je imala veliki 0-30.

Nakon toga Andrejeva je odlično napala, stigla do tri vezane break-lopte, a Vekić je tu potpuno potonula, napravila je dvostruku pogrešku i Andrejeva je nakon toga rutinski odservirala za meč i izborila osminu finala.

Vekić bi bez obzira na poraz mogla napredovati na WTA ljestvici jer je osvojila 55 bodova. No, moguće je da će je prestići upravo Andrejeva koja je dva mjesta niže rangirana, a još uvijek može osvojiti bodove. test

WTA Peking, treće kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 16) – Mira Andrejeva (Rusija, 17) 6:3, 4:6, 4:6

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!