Tenis

Matej Dodig preko Južnokorejca do glavnog ždrijeba Challengera u Bragi

Mario Borko • ponedjeljak, 30.09.2024.
Matej Dodig preko Južnokorejca do glavnog ždrijeba Challengera u Bragi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Matej Dodig uspješno je preskočio i drugu prepreku na kvalifikacijama Challengera u Bragi i tako uspješno izborio ulazak u glavni ždrijeb. Hrvatski tenisač u dva je vrlo izjednačena seta svladao Južnokorejca Gerrarda Campana Leeja u dva seta...

Dobre vijesti stižu iz portugalske Brage gdje je Matej Dodig izborio glavni ždrijeb na tamošnjem Challengeru. Hrvatski tenisač pobijedio je sa 6:4, 7:6 (4) Korejca Gerarda Campana Leeja, 362. tenisača svijeta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu oba su igrača bila vrlo nesigurna na svom servisu. U prvih pet gemova vidjeli smo po dva breaka sa svake strane, a Dodig je set prelomio kod rezultata 4:4 kada je treću puta oduzeo servis protivniku i nakon toga odservirao za 6:4.

Drugi set je započeo vrlo slično, u tri gema, po jedan break sa svake strane, a onda zatišje do 13. igre. Imao je Lee set-loptu kod 5:4 na servisu hrvatskog tenisača, ali nije je uspio iskoristiti. U tie-breaku Dodig se snašao bolje i sa 7-4 osigurao ulazak u glavni turnir.

Dodig, trenutno 275. na ATP ljestvici, trebao bi dodatno napredovati i od idućeg tjedna imati novi najbolji renking karijere, a on će nastaviti rasti shodno nastupu u glavnom turniru. test

Challenger Braga, kvalifikacije 2. kolo:
Matej Dodig (Hrvatska) – Gerard Campana Lee (Južna Koreja) 6:4, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!