SuperSport HNL, 8. kolo, 30.09.2024, 16:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Ante Terzić (Split), Alen Jakšić (Split), Vice Vidović (Split)
Gorica
Gorica
Jurica Pršir 28' (11m)
Martin Šlogar 90'+4'
2:1(1:1) Slaven Belupo
Dominik Martinović 30'
Slaven Belupo

Gorica u sudačkoj nadoknadi nakon velike pogreške Suška do tri boda

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.09.2024.
Gorica u sudačkoj nadoknadi nakon velike pogreške Suška do tri boda
Foto: Daniel Kasap/HINA

Okončano je osmo kolo SuperSport HNL-a susretom između Gorice i Slaven Belupa. Dramatična završnica pripala je Goričanima, velika pogreška vratara Suška bila je kobna i Martin Šlogar donio je pobjedu domaćinu rezultatom 2:1...

Odluka o odgodi utakmice sa subote na ponedjeljak pokazala se ispravnom, travnjak u subotu nije bio prikladan za igru i bilo bi tu najmanje nogometa. Ovako smo dobili dobru utakmicu, u kojoj nije nedostajalo prilika, a igrači su mogli nastupiti u regularnim uvjetima.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od početka su jedni i drugi krenuli otvoreno i prilika nije nedostajalo. Prva velika konkretna prilika stigla je u 13. minuti kada je Kapulica ubacio za Kolara koji puca atraktivno, škaricama, ali Sušak je sjajno reagirao i obranio taj udarac.

Lopta je otišla u korner, a onda je uslijedila nesvakidašnja situacija. Ubacio je Pršir iz kornera, Maloča glavom odbija loptu, u međuvremenu Leš se zabio u Suška i srušio ga, a lopta pada pred gol i odbija se u mrežu. Erceg je prvo označio da pogodak vrijedi, ali je promijenio odluku nakon VAR provjere.

U 22. minuti Banić je odlično obranio udarac Dolčeka izvana, lopta se odbija do Caimacova čiji je pokušaj neprecizan.

U 26. minuti dosuđen je kazneni udarac za domaćina. Agbekpornu je prekršajem zaustavio u kaznenom prostoru Kolara, a Pršir je bio miran i rutinski je poslao loptu u donji kut.

Samo dvije minute kasnije novi pogodak, samo na suprotnoj strani. Grgić je ispucao loptu prema Martinoviću, juniorski su ispali i Maloča i Leš, Martinović se našao u sjajnoj situaciji, krenuo prema golu i zabio za 1:1.

Do kraja prvog dijela veliku priliku imao je i Štiglec koji je pucao glavom nakon ubačaja s desne strane, ali obranio je Sušak.

U drugom dijelu prvo su zaprijetili domaćini preko Kapulice i Kolara, ali u oba slučaja Sušak je bio siguran.

U 58. minuti dosuđen je kazneni udarac za goste nakon što je Banić pokupio Dolčeka, ali Goričane je na kraju spasilo to što je Dolček bio u zaleđu.

Pet minuta kasnije ponovno je Dolček u prvom planu, dobio je odličnu loptu u petercu iskosa, ali pucao je previsoko.

Kada se čekao kraj susreta, uslijedila je velika pogreška Suška. Dju je glavom odbio loptu u 16 metara gdje ju lako kupi Sušak, ali ispušta je, pratio je to Šlogar koji uzima loptu i šalje je u praznu mrežu za konačnih 2:1. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!