Nogomet

Golijada na Pecari, penali i poništeni pogoci, sve završilo remijem

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.09.2024.
Golijada na Pecari, penali i poništeni pogoci, sve završilo remijem
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

U susretu devetog kola Premijer lige BiH, nogometaši Širokog i Sarajeva odigrali su 3:3. Uz golove, imali smo i nekoliko poništenih pogodaka i dva penala, a dvoboj pun preokreta neće po najboljem pamtiti Zoran Zekić čija je momčad propustila šansu za barem privremeni skok na prvo mjesto...

Sjajna utakmica prepuna događanja odigrala se na Pecari gdje je Široki ugostio Sarajevo Zorana Zekića u susretu devetog kola Premijer lige BiH. Zekićeva momčad pobjedom je mogla barem privremeno preskočiti Zrinjski na prvom mjestu, no dvoboj je završio rezultatom 3:3.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Široki je poveo u 12. minuti iz kaznenog udarca, a sigurno ga je realizirao Mato Stanić< koji se vratio u spomenuti klub nakon što je zadnjih sezona, između ostalih, igrao za: Zrinski Osječko 1664, Rijeku i Varaždin.

U finišu prvog poluvremena Sarajevo je poravnalo na isti način, a siguran je s 11 metara bio Giorgi Guliašvili. Gruzijac je svojoj momčadi odmah početkom nastavka donio i preokret. Igrala se 48. minuta.

Guliašvili igra u sjajnoj formi, a ovo mu je bio već osmi pogodak sezone. Nakon što je gostima poništen pogodak zbog prekršaja u 70. minuti, a zatim Renan Oliveira promašio čistu šansu, kazna je stigla na drugoj strani. U 79. minuti zabio je Miroslav Iličić.

U 84. minuti Sarajevo se vratilo u prednost. Sjajno je iz slobodnog udarca iskosa pogodio Aleksandar Đorđević, ali odmah u sljedećem napadu Široki je došao do poravnanja kada je glavom poentirao Filip Matić, tek što je ušao u igru umjesto Patricka Stanića.

Tražio je domaćin u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodak, ali sudac se nije oglasio, dok VAR nije mogao procijeniti iz kutova kamera je li lopta cijelim obujmom prešla gol liniju. U 96. minuti zbog zaleđa je poništen još jedan gol Sarajeva i tu je ovoj uzbudljivoj priči bio kraj.

Premijer liga BiH, 9. kolo:
Široki Brijeg - Sarajevo 3:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!