Nogomet

FIFA: Samuel Eto'o suspendiran na šest mjeseci

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.09.2024.
FIFA: Samuel Eto'o suspendiran na šest mjeseci
Foto: EPA

Predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza Samuel Eto'o suspendiran je na šest mjeseci, objavila je FIFA. Radi se o događaju s utakmice osmine finala Svjetskog U-20 prvenstva nogometašica Kameruna i Brazila...

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) suspendirala je predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza Samuela Eto'oa na šest mjeseci zbog kršenja disciplinskih propisa, objavila je krovna nogometna organizacija.

Igraj na Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bivšem sjajnom napadaču, koji od prosinca 2021. vodi Kamerunski savez, u tom će periodu biti zabranjeno prisustvovanje utakmicama svih muških i ženskih kamerunskih reprezentacija bez obzira na uzrast.

Eto'o je kažnjen zbog incidenta na utakmici osmine finala Svjetskog U-20 prvenstva nogometašica Kamerun - Brazil, odigranog u Bogoti 11. rujna.

Fifina disciplinska komisija nije otkrila detalje u vezi s incidentom. U priopćenju se tek navodi da se Eto’o smatra krivim za "uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa", kao i za "loše ponašanje" u koje su uključene službene osobe.

Ova suspenzija je uslijedila nakon što je Eto'ou novčanu kaznu izrekla Afrička nogometna konfederacija (CAF) zbog kršenja "etičkih standarda i standarda integriteta.".

Eto'o je tijekom nogometne karijere igrao za Real Madrid, Barcelonu, Inter, Chelsea, Everton, dok je za kamerunski reprezetaciju upisao 118 nastupa i postigao rekordnih 56 golova. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!