Rukomet

Metkovce pjesmom dočekalo 7000 ljudi!

Mateo Perković • nedjelja, 30.04.2000.

Pokal u vlasništvu Metkovaca

Oko 13 sati se u glavnoj Metkovićevoj Športskoj ulici pripremalo veliko slavlje. Spremao se doček igrača Metković Jamba, osvajača kupa EHF-a. Spremao se najveći rukometni događaj u Metkoviću!

Športska ulica je bila prepuna i samo se očekivao trenutak kada će se metkovski autobus s aerodroma Split uparkirati ispred športske dvorane.

Naši prvaci su najprije srdačno dočekani u zračnoj luci u Splitu gdje je bilo oko 1000 najvjernijih navijača iz Metkovića. Put do samog grada, koji će uskoro eksplodirati od slavlja, trajao je oko tri sata, a autobus iz Splita najviše se zaustavio na "Rogotinskom mostu" pred Metkovićem.

Kada je autobus naših prvaka ušao u Športsku ulicu zaorio se pljesak i pjesma čak 7.000 Metkovaca koji su došli pozdraviti svoje šampione. Upaljene su i četiri baklje. Kada je "pobjednički brod" s igračima i vodstvom kluba "pristao" pred metkovsku dvoranu pljesak se još jače zaorio.

Slavko Goluža Keta je nošen na rukama navijača s peharom i šampanjcem u ruci započeo pjevati pjesmu "Dalmacijo" kada je vrućih 7.000 Metkovaca jednostavno poludjelo pjevajući.

Keta nam je u brzini s osmijehom na licu izjavio:
"Ja sam puno toga osvajao, i s Badelom i s hrvatskom reprezentacijom, ali ovo mi je najdraži trofej jer sam ga zajedno sa svojim suigračima i navijačima donio u svoj grad!"

Tada je otvoren šampanjac, a predsjednik kluba Stipo Gabrić Jambo je čestitao igračima i obećao svima da će dogodine klub biti još jači i osvojiti sve što se bude dalo za osvojiti.

Podijeljeno je mnoštvo autograma, a posebito je popularan među mladima bio Dragan Jerković, vratar iz neke druge "galaksije", a kojega smo nakratko "ukrali" masi kako bismo mu čestitali i zabilježili njegove riječi u ovom posebnom trenutku.

- Jera, čestitamo vam na pobjedi. Svaka vam čast!
"Hvala Vam. Vama i svima koji ste nas podržavali da uspijemo osvojiti ovaj kup."

- Kako se osjećate sada, nakon osvajanja Kupa, nakon dugoga puta?
"Ovo je nešto najljepše što sam ikada doživio u ovome klubu. To je jedan osjećaj koji je teško opisati. Sada smo eto prošli i dobili taj "preuveličavani" Flensburg i opet smo svi zajedno ovdje u Metkoviću."

- Planovi?
"Ah, planovi. Ništa, idemo večeras u disko i to su mi svi planovi koje imam u glavi! Idemo proslaviti kao što i dolikuje. Ovaj smo trofej osvojili samo zbog jednog razloga, a to je što smo bili složni i odlučni da pokažemo i Hrvatskoj i Europi da nismo tako "mali" kao što nas smatraju."

- Atmosfera na samoj utakmici?
Ma kakva atmosfera. Mislio sam da će Flensburg pošto ima veliku dvoranu i puno više stanovnika od Metkovića napraviti nekakvu atmosferu kao što su najavljivali, ali to nije bilo ni pola od onoga što je nama pružila ova naša publika u prvome susretu. NAVIJAČI, SVAKA VAM ČAST!!!"

Nismo uspjeli ni dovršiti razgovor kada je Jera upao i zahvalio nam na podršci. Večeras će biti naša fešta i slavit će se dugo u noć.

Tako i treba. Pa kome ne bi bilo drago da njegov klub osvoji kup EHF-a?!

Momci, svaka vam čast!

Večeras je naša fešta

Na kraju smo jedva uspjeli "istrgnuti" trenera-igrača Ivicu Obrvana iz gužve, ali nam je on i bez pitanja rekao:
"Ma jedino što vam mogu reći je to da sam presretan. Bilo je toliko problema, toliko nesuglasica, ali smo mi unatoč svemu uspjeli ostati skupa i osvojiti ovaj kup. I mogu vam još reći da mi je malo žao što nismo osvojili prvenstvo i kup Hrvatske, ali nema veze, zato smo svu tu snagu upotrijebili da se dokažemo u Europi i da ne budemo više toliko "mali" kako su nas neki smatrali. Moram reći svima koji su nas omalovažavali, a ima ih mnogo, da mi je žao što smo ih razočarali jer su oni mislili da smo "mali" seljački klub s Neretve koji nikada nije vidio rukometa, e pa dragi moji prijatelji, ja sam osvajo puno trofeja, a najviše sa Badelom, i moram vam reći da mi niti jedan trofej nije toliko drag kao ovaj koji sam osvojio za svoj grad i svoj klub. Posebno bi se htio zahvaliti mojim pomoćnicima Batinoviću i Šprlji koji su pomogli da uspijemo. Sve čestitke svim "našim" igračima. Hvala."

Toliko za sada iz Metkovića, a u metkovskom restoranu "Taverna" večeras se sprema velika fešta kao i u Diskoteci "Komet" gdje će naši prvaci proslaviti osvojeni kup.

Sutra im slijedi dan odmora, a već u srijedu u Metković dolaze gosti iz Splita na prvenstveni susret. I u srijedu će tribine biti pune. Pozdravit će osvajače!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Rukomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!