Ostali sportovi

Primorac u finalu, Boroš osvojila bronzu!

Boris Bilas • ponedjeljak, 01.05.2000.

Zoran Primorac (dp)

Zoran Primorac igrat će u finalu Europskog prvenstva u Bremenu. U sjajnom meču Zoki je nakon pet teških setova pobijedio velikana svjetskog stolnog tenisa Jana-Ovea Waldnera.

Nakon što je izgubio prvi set, u kojem je imao prednost i od pet poena, Primorac nije izgubio koncentraciju nego je u drugom prikazao još bolju igru te je taj set dobio 21-16. U najneizvjesnijem setu ovog susreta sreća je bila na strani Šveđanina, koji taj dio meča dobiva 25-23. Tada Primorac još jednom podiže razinu svoje igre, te zadnja dva seta rješava u svoju korist s 21-17 i 21-16.

Plasman u finale je jedan od najvećih uspjeha u karijeri Zorana Primorca, no nadamo se da srebrna medalja i nije njegov konačan domet na ovome EP-u. Primorac će danas poslije podne igrati finale s Karlssonom, koji je bio bolji od Korbela s 3-0.

Nažalost, u finale se nije uspjela plasirati Tamara Boroš, od nje je u četiri seta bolja bila Rumunjka Mihaela Steff. Tamara tako nije uspjela obraniti srebro s prošlog prvenstva, ali je njen učinak na ovome bio više nego zadovoljavajući. Boroš je osvojila dvije brončane medalje, u momčadskoj konkurenciji i ovu pojedinačnu, a u paru s Eldijanom Aganović je stigla do četvrtfinala.

Rezultati:
Primorac - Waldner 3-2 (19-21, 21-16, 23-25, 21-17, 21-16)
Boroš - Steff 1-3 (20-22, 15-21, 21-15, 23-25)

Finale (muški):
Primorac - Karlsson

Finale (žene):
Gotsch - Steff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!