Ostali sportovi

Primorac osvojio srebro u Bremenu

Boris Bilas • ponedjeljak, 01.05.2000.

Zoran Primorac (dp)

Zoran Primorac nije uspio osvojiti zlatnu medalju na stolnotensikom EP u Bremenu. Nakon što je u polufinalu prikazao odličnu igru protiv Waldnera, Primorcu očito nije ostalo puno snage za finalni meč, u kojem ga je čekao Petera Karlsson. Šveđanin je bio uvjerljiv, porazio je Primorca 3-0.

Koncentracija zbog umora bila je premala za zlato. (Snimio: Dražen Patarčić)

Zoran Primorac nije uspio osvojiti zlatnu medalju na EP u Bremenu. Nakon što je u polufinalu prikazao odličnu igru protiv Waldnera, Primorcu očito nije ostalao puno snage za finalni meč protiv Petera Karlssona te ga je Šveđanin uvjerljivo porazio 3-0. Primorac je u sva tri seta bio u igri za pobjedu, ali je Karlsson u završnicama bio koncentriraniji i pogađao je presudne lopte.

Karlsson je odlično servirao, pa je Primorac izuzetno teško dolazio do poena na protivnikov servis. Iako Primorac nije uspio osvojiti zlato nema razloga da budemo razočarani njegovim nastupom u Bremenu jer je još jednom dokazao da je jedan od najboljih europskih igrača.

U ženskom finalu napokon su slavili i domaćini jer je Gotsch pobjedila rumunjku Steff s 3-2 i s tom pobjedom donijela prvo zlato za Njemačku na ovom prvenstvu.

Za Hrvatsku je ovo prvenstvo bilo jedno od najuspješnijih do sada jer su osvojene čak četiri medalje - tri brončane i jedna srebrna - i što je možda još bitnije pkazalo se da Hrvatska ima izvrsnih mladih igrača i igračica koji garantiraju da će rezultati s ovog prvenstva u budućnosti biti premašeni. Isto tako forma već dokazanih veličina, Zorana Primorca i Tamare Boroš najavljuje dobre rezultate na najvažnijem natjecanju ove godine - Olimpijskim Igrama u Sydneyu.

Finale (muški):

Primorac - Karlsson 0-3 (15-21, 18-21, 16-21)

Finale (Žene)

Gotsch - Steff 3-2 (16-21, 22-20, 21-15, 13-21, 21-13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!