Ostali sportovi

Odbojkašima "Trofej Zagreba 2000."

Sportnet • utorak, 02.05.2000.

Naša reprezentacija pokazala najviše (Snimio: D.P.)

Pred važne nastupe na Springs Cupu i kvalifikacijama za Europsko prvenstvo hrvatska je muška odbojkaška reprezentacija dobro započela pripreme osvojiviši turnir "Trofej Zagreba 2000".
U finalu si naši dečki predvođeni sjajnim kapetanom Laninovićem pobijedili Slovence sa 3:0.

Na prvom turniru, za koji se svi nadaju da će postati tradicionalan iskazala se i naša "B" reprezentacija osvojivši treće mjesto.

Laninović najbolji igrač turnira (Snimio: Dražen Patarčić)

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je turnir "Trofej Zagreba 2000". U finalu tog novoosnovanog turnira Hrvatska je pobijedila vrlo dobru Sloveniju sa 3:0 (26:24, 29:27, 25:21). Turnir je poslužio kao početak priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo (počinje već krajem svibnja), odnosno za Springs Cup u Poreču (7.-13. svibnja). Također dva jaka susreta, protiv naše "B" vrste u polufinalu, te protiv Slovenaca u finalu dobar su pokazatelj našem izborniku Vinku Dobriću, koji treba izabrati uži krug reprezentativaca.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš katepan Dejan Laninović, a za najboljeg napadača Igor Omrčen, koji je očekivano iz "B" vrste zajedno s odličnim Ćoškovićem prebačen u najbolji sastav. Već poslije finala Dobrić je spremno objavio 14 igrača za prijetsljki susret s Makedoncima u Sisku (ponedjeljak 18.30 sati):
Šimunčić, Osmokrović, Ćošković, Jevtuhovič, Laninović, Celan, Rastovčan, Boriskijevič, Bašelović, Jurić, Omrčen, Periškić, Zimakijević i Brozić.

U četvrtak će Dobrić "srezati" listu za dva mjesta, jer će put Poreča i Springs Cupa samo 12 igrača. A pred europske kvalifikacije očekuje se još priključivanje ponajboljih "inozemaca" Antunovća, Marića, Jakovčevića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!