Tenis

Horvat: "Sljedeće godine nadamo se i Ljubičiću"

Sportnet • ponedjeljak, 22.05.2000.


Direktor turnira Branimir Horvat (dp)

U pet godina trajanja, odnosno pet izdanja teniskog ATP challenger turnira "Zagreb Open" terenima Mladosti prošli su mnogi poznati i zanimljivi tenisači, no prvo ime turnira ipak je bio i ostao i najodgovornije ime turnira – direktor Branimir Horvat.

Horvat je uz sve financijske nedaće uspio "izvući" još jedan turnir, a najbolji dokaz da je ponovno uspio su nedjeljne prepune tribine na finalnom susretu. U kojem Hrvata nije ni bilo, tek dva vrlo simpatična (i zahvalna) Argentinca!

BRANIMIR HORVAT; direktor Zagreb Opena

U pet godina trajanja, odnosno pet izdanja teniskog ATP challenger turnira "Zagreb Open" terenima Mladosti prošli su mnogi poznati i zanimljivi tenisači, no prvo ime turnira ipak je bio i ostao i najodgovornije ime turnira – direktor Branimir Horvat. Uvijek smiren, staložen s pogledom koji ulijeva povjerenje i govori – sve je pod kontrolom. Iako, mnogo toga uoči turnira, prvenstveno što se tiče financijske situacije, nije bilo pod kontrolom. No, Horvat je uspio "izvući" još jedan turnir, a najbolji dokaz da je ponovno uspio su nedjeljne prepune tribine na finalnom susretu. U kojem Hrvata nije ni bilo, tek dva vrlo simpatična (i zahvalna) Argentinca!


Finalisti turnira Etlis i Calleri u društvu Tomca i Horvata (Snimio: Dražen Patarčić)

"Mislim da sam zadovoljan ovim turnirom, Vrijeme je bilo odlično i mogli smo vidjeti mnogo kvalitetnog tenisa. Kad sam vidio listu pozvanih igrača nisam bio prezadovoljan, no kasnije kad sam ih malo bolje proučio i na kraju, nakon pružene igre u proteklih tjedan dana, mogu reći da je ovo izdanje turnira za klasu bolje nego prošle godine. Zapravo, ovogodišnji “Zagreb Open” definitivno je jači po tenisu u odnosu na prošlogodišnji. Možda nemamo tako atraktivna imena kao prošlih godina, ali sama činjenica da su Alonzo i Furlan poraženi u četvrtfinalu, govori o jačini turnira" analizirao je direktor Branko Horvat.

No, nije mogao izbjeći komentar lošije nastupa naših tenisača.
"Da je recim Ančić prošao u polufinale, onda bi i u subotu imali takvu atmosferu i pune tribine kao u finalu! To što u završnici nije bilo hrvatskih tenisača je jedini nedostatak ovogodišnjeg turnira. U interesu je turnira, a i medijima je zanimljiviji nastup domaćih igrača. No, iako su mladi hrvatski tenisači Mario Ančić, Lovro Zovko, Ivan Cinkuš i Ivan Vajda ispali u prvom i drugom kolu turnira turnir je bio dobro medijski praćen."

Mnoge je nemalo iznenadila činjenica da je u kvalifikacijama nastupilo samo šest naših tenisača. Pozivnice im čak nisu ni trebale, jer ih nitko nije - ni tražio!
"Iznenadilo me je što nije bilo više naših tenisača u kvalifikacijama. Ovo je izvrsna prilika mladim hrvatskim tenisačima da uopće dođu u priliku igrati s odličnim tenisačima. Mislim da jedan od razloga slabije zainteresiranosti naših igrača leži u tome što su neki procijenili da jednostavno nemaju šanse proći u ovoj konkurenciji. Drugi razlog je možda i termin, koji je mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, a u istom terminu se odigravaju kvalifikacije za druge turnire"


Rizvanbegović i Horvat u trenucima zasluženog odmora (Snimio: Dražen Patarčić)

Upitan o budućnosti turnira, Horvat je rekao da "S obzirom na ekonomsku situaciju sretni smo da turnir postoji i da se turnir još ovijek održava. Meni kao organizatoru turnira sigurno nije cilj da turnir ostane na ovoj razini, ja svakako želim podignuti i nagradni fond i rejting ovoga turnira, no ako pogledate protekle dvije godine teniski turniri u Hrvatskoj se bore za opstanak, što je naravno slika sveukupne gospodarske i financijske situacije u zemlji. Mislim da smo u takvim uvijetima postigli maksimum."

Posjetitelji, organizatori, novinari i svi ostali željeli su vidjeti Ivana Ljubičića na terenima Mladosti na ovogodišnjem "Zagreb Openu".
"Ivan se ove godine odlučio za kvalifikacije Hamburga, koje se igrane u istom terminu. Nadam se da će se njegovo ime naći na popisu igrača za "Zagreb Open 2001". Naravno, to će ovisti prvenstveno o rasporedu drugih turnira kao i o Ljubičićevom rankingu i formi", zaključio je Horvat. Naime, pripreme za novi turnir počele su prvog dana netom završenog!

Goran KLARIĆ, Ivana TOMIČIĆ,

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!