Ostali sportovi

Giro, 11. etapa: Peni kronometar, gužva na vrhu

Marko Breljak • srijeda, 24.05.2000.

Kolumbijac Victor Hogo Pena pobjednik je 11. etape, vožene na kronometar, Gira d’Italia. On je bio 11 sekundi uspješniji od Čeha Jana Hruške, koji je osvojio uvodnu etapu također voženu na kronometar. Zanimljivo je istaći da oba pripadaju ekipi Vitalicio Seguros, kojoj je ova dvostruka pobjeda u utrci dugačkoj 42 kilometra, zasigurno jedan od najvećih uspjeha.

Glavna bitka ipak vodila se među vodećim, gdje je prije ove utrke bila velika gužva. Već na polovici utrke vidjelo se da Casagrande ne ide dovoljno brzo, što je bilo za očekivati s obzirom da nije specijalista za vožnje na “štopericu”. Međutim dok se vodila bitka između Di Luce i nositelja ružičaste majice u cilj su sa odličnim vremenom stigli Tonkov i Belli. Njih dvojica su i najviše profitirali nakon ove utrke preuzevši drugo i treće mjesto u ukupnom poretku. Casagrande je stigao na cilj 41 sekundu sporije od Di Luce i tako ostao ispred njega, dok je Danilo Di Luca, iako je smanjio prednost na samo 10 sekundi, pao na 4. mjesto. Salvodelli i Pantani, vozači o kojima da se najviše pisalo prije ovog natjecanja, nisu uspjeli ostvariti dobar rezultat te su još više zaostali u ukupnom poretku.

Tako je i nakon ove etape Francesco Casagrande zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku. Sutra je na Giru dan odmora, a nakon toga slijedi još deset etapa. Razmak se još više smanjio te iznosi samo deset sekundi između prve četvorice. Šanse za ukupnu pobjedu ima mnogo vozača što je vrlo neobično jer smo prošli nekoliko brdskih etapa i jedan kronometar. Giro nikad nije bio tako uzbudljiviji, a uzbuđenja nas očekuju i u nekoliko planinskih etapa, te na kronometru u predzadnjoj etapi, gdje će se najvjerovatnije odlučiti ukupni pobjednik.

Ukupni poredak nakon 11. etape:
1. Casagrande 54 sati 46 minuta 35 sekunde
2. Belli 4 sekunde zaostatka
3. Tonkov 7 s
4. Di Luca 10 s
5. Hruska 17 s
6. Garzelli 22 s
7. Frigo 44 s
8. Noe 49 s
9. Gotti 1 m 19 a
10. Gontchar 1 m 22 s

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!