Rukomet

Šojat nije impresioniran ponudom Budimir

Bernard Jurišić • četvrtak, 22.02.2007.

Informacija koju smo objavili jučer o želji bivše reprezentativke Srbije i Crne Gore Andrijane Budimir da u nastavku karijere nastupa za hrvatsku reprezentaciju, tijekom dana dobila je i službenu potvrdu. Oglasio se i izbornik Josip Šojat...

Andrijana Budimir definitivno se "razvela" od rukometne reprezentacije Srbije i Crne Gore i umjesto odabira jedne od dvije države nastale raspadom ove državne zajednice, rukometašica koja je s makedonskim Kometalom bila prvakinja Europe odlučila se ponuditi - Hrvatskoj.

Slika 1 od 1.
Foto: www.koprivnica.net

HRS prihvatio je njezinu molbu i objavio da nema ništa protiv toga da u nastavku karijere konkurira za našu rukometnu momčad, a nije odmogla ni činjenica da je Budimirova hrvatskog podrijetla i da je prije 28 godina rođena u Osijeku.

"Iznenadila me namjera Budimirove, jer sa mnom se nije konzultirala glede svoje želje. Zasad je nemam namjeru pozivati, to bi bilo neozbiljno jer imamo već uigranu, mladu reprezentaciju koja je već dokazala svoj potencijal. Na mjestu na kojem igra Budimir imamo nekoliko kvalitetnih rješenja koja su u prvom planu. Ne znam što će donijeti budućnost, no njezina trenutna forma nije impresivna i ona zasad nije u mojim planovima", izjavio je izbornik Josip Šojat.

Šojat je dobro upoznat s mogućnostima bivše reprezentativke SiCG, jer ju je vodio tijekom njezinog igranja za Podravku. "Istina je da namjeravam igrati za Hrvatsku, a razloge za to objasnit ću uskoro. Ne bih imala problema s uklapanjem u ekipu, jer sam većinu tih igračica dobro upoznala za vrijeme dok sam igrala u Hrvatskoj", izjavila je Budimir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!