Tenis

Upoznajte tenis u kolicima

Sportnet • ponedjeljak, 09.05.2011.
Upoznajte tenis u kolicima

U organizaciji teniskog kluba Sirius, u Zagrebu će se od 23. do 26. lipnja 2011. godine održati Arcotel - Rezidencija 55 Open 2011, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom.

Ovaj turnir dio je NEC Wheelchair Tennis Toura i jedan od ukupno 173 turnira koja će se odigrati ove sezone. Turnir je ranga ITF 3 Series s nagradnim fondom od 10.000,00 $ i uspješan je nasljednik Croatia Opena 2010 održanog prošle godine.

Na terenima Nacionalnog teniskog centra na zagrebačkom Velesajmu priliku za naslov tražit će deset natjecateljica i trideset natjecatelja koji dolaze iz Velike Britanije, Turske, Bugarske, Slovačke, Italije, Rusije, Njemačke, Austrije i Češke.

Hrvatsku će predstavljati osam igrača: Jozo Miloš koji je 159. na ITF-ovoj rang-listi, te Dražen Mikšić, Tomo Ćavar, Željko Kladarić, Anto Joskić, Kristijan Trupković, Mario Sosnik i Ninoslav Krsnik.

U organizaciji turnira, svoj su doprinos dali i Turistička zajednica grada Zagreba, Hrvatski teniski savez i Hrvatski savez tenisača u kolicima, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara te udruga Put u život.

Tenis u kolicima jedan je od najbrže rastućih i najmasovnijih sportova za osobe s invaliditetom na svijetu. Organizacijom ovog turnira želi se stvoriti prilika za mnoge osobe u kolicima da uživaju u natjecateljskom tenisu, ali i da zadovoljstvo igre dijele sa svojom obitelji i prijateljima.

S namjerom da ovaj sport približimo hrvatskoj javnosti, naši će igrači predstaviti tenis u kolicima na 10. Festivalu jednakih mogućnosti 25. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića.

Dođite i podržite naše igrače i provjerite zašto je tenis u kolicima, jedan od najatraktivnijih sportova za osobe s invaliditetom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop tema
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2011. u 12:42
    Svaka cast...
    Obrisan korisnik