Tenis

Krsnik: "Dođite nas bodriti"

Ana Legradi • srijeda, 15.06.2011.
Krsnik: "Dođite nas bodriti"

Zagrebački velesajam će od 23. do 26. lipnja biti domaćin međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Arcotel - Rezidencija 55 Open 2011. Predsjednik teniskog kluba Sirius Bojan Kovač je danas na konferenciji za medije zajedno sa članovima kluba upoznao javnost s ovom vrstom sporta i radom kluba.

Teniski klub Sirius je osnovan 2009. godine s primarnim ciljem pomoći mladim i odraslim osobama s invaliditetom pružajući im poduku i organizirajući teniske treninge. Klub svim zainteresiranim osobama s invaliditetom pruža poduku tenisa u kolicima uz stručno vodstvo i individualan pristup. Svi treninzi i potrebna oprema su besplatni te organizirani od strane kluba. Sportska kolica na korištenje daje tvrtka Rezidencija 55.

Jedan od dugogodišnjih članova kluba i ujedno natjecatelj na predstojećem turniru je Ninoslav Krsnik. "Tenisom se bavim oko pet godina. Odlično je baviti se nekim sportom te pozivam sve ljubitelje sporta da nas dođu bodriti na turnir i vidjeti kako to izgleda. Također pozivam sve osobe s invaliditetom neka dođu pogledati naše treninge i da nam se pridruže jer će im se sigurno svidjeti."

Krsnik je za dolazak na teniski teren imao svoj motiv. "Htio sam se baviti nekim sportom i poraditi na fizičkom zdravlju jer cijeli dan sjedim u kolicima. Krenuo sam s tenisom i svidjelo mi se, treniram po nekoliko sati i odličan je osjećaj na terenu. Tenis možemo igrati i sa zdravim osobama, recimo ja s bratom igram ravnopravno."

Priznaje kako je svaki početak težak pa tako i prvi dani na treningu. "Ovaj sport je težak jer treba držati reket u ruci i okretati kolica, ali s vježbom se sve može savladati i kasnije nije teško održavati formu."

Kristijan Trupković će po prvi puta sudjelovati na nekom međunarodnom turniru. "Tenisom se bavim 10 mjeseci i najmlađi sam igrač stoga ne mogu reći kakva su mi očekivanja osim samog sudjelovanja na turniru, a svaki rezultat bi za mene bio odličan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!