Tenis

Završen Arcotel – Rezidencija 55 Open

Sportnet • nedjelja, 26.06.2011.
Završen Arcotel – Rezidencija 55 Open

Na Zagrebačkom velesajmu danas je završio Arcotel – Rezidencija 55 Open 2011, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir je ranga ITF3 s nagradnim fondom od 10.000 $ te je jedini turnir takve veličine u Hrvatskoj.

Na turniru su nastupili 31 natjecatelj i devet natjecateljica iz 11 europskih zemalja. U muškoj konkurenciji turnir je održan u dva ždrijeba, main draw i second draw, dok je u ženskoj konkurenciji održan samo jedan ždrijeb. Hrvatsku je predstavljalo čak osmorica igrača, od kojih su neki ostvarili i zapažene rezultate.

Tako su u second drawu u finalu parova Željko Kladarić i Tomo Čavar bili bolji od talijanskog para Ivano Boriva i Marco Colombo sa 6:2 i 7:5. Hrvatski dvojac igrao je i finale u pojedinačnoj konkurenciji second drawa, a pobjedu je odnio Kladarić sa 6:3 i 6:3.

U pojedinačnoj konkurenciji main drawa uvjerljivu pobjedu odnio je prvi nositelj i favorit turnira, Talijan Fabian Mazzei, pobijedivši u finalu Austrijanca Thomasa Mossiera s uvjerljivih 6:3 i 6:0. Mazzei se kao 22. igrač svijeta pokazao kao nepremostiva prepreka svim suparnicima jer je osvojio turnir bez izgubljenog seta.

U finalu parova pobjedu su odnijeli Fabian Mazzei i Jozef Felix pobijedivši austrijsko-češku kombinaciju Dan Kleckner i Miroslav Brychta sa 6:0 i 6:2.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnijela Njemica Bianca Osterer pobijedivši u finalu prvu nositeljicu turnira Luise Hunt iz Velike Britanije s 5:7, 7:5 i 7:5. U finalu parova uvjerljivu pobjedu sa 6:1 i 6:2 odnijele su Luise Hunt i Bianca Osterer ispred Dankinje Malene Olesen i Turkinje Busra Un.

Turnir Arcotel – Rezidencija 55 Open 2011 dio je NEC Wheelchair Tennis Toura i jedan od 173 turnira koji će se odigrati ove godine. Zagreb je organizacijom ovakvog natjecanja smješten na svjetsku kartu tenisa u kolicima, koji se hrvatskoj publici pokazao u najboljem svjetlu i kao jedan od najatraktivnijih sportova za osobe s invaliditetom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!