Zimski sportovi

Kyle Greentree i Brandon Buck ključni sastojci torte, Dustin Jeffrey kao šlag

Piše:Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.03.2013.
Kyle Greentree i Brandon Buck ključni sastojci torte, Dustin Jeffrey kao šlag
Foto: Davor Sajko

Iza zagrebačkih Medvjeda ostala je četvrta sezona u EBEL-u, završena u četvrtfinalu, a nekolicina se igrača najčešće izdvaja u raznim analizama učinjenog...

Dok se četiri austrijska kluba bore za ulazak u finale EBEL-a, u Medveščaku se nastavlja "zbrajanje i oduzimanje" po završetku četvrte sezone u tom natjecanju. U poprilično presloženoj momčadi, kroz protekle su se mjesece iskristalizirali neki pojedinci koji će ostati dulje zapamćeni u Zagrebu, bez obzira hoće li nastaviti svoje karijere s ostalim Medvjedima.

Izbor navijača Medveščaka

Za najboljeg igrača sezone po izboru Sektora B proglašen je odlični Medveščakov branič Andy Sertić, za najboljeg mladog igrača odnosno nadu godine izabran je Gal Koren, dok je prema mišljenju Medveščakovih navijača najsrčaniji igrač u sezoni 2012./2013. bio Dario Kostović.

Uz najbolje napadače, Dustina Jeffreyja, Kylea Greentreea i Brandona Bucka, najviše je pohvala stizalo još na adrese pomalo pritajenih, ali neumornih Adama Millera i Adama Naglića, dok su braniči "starosjedioci" - kapetan Letang te Sertić, Waugh, Macaulay i Martinović - zahvaljujući Raymondovoj čvrstoj, defenzivnoj viziji bili među ključnim čimbenicima Medveščakovih utakmica.

Posebno je mjesto zaslužio upravo Sertić, koji je s čak 48 bodova istovremeno stigao biti i ukupno četvrti najučinkovitiji igrač Medvjeda, dok je po učinku na golu - a neki će reći i po dojmu - Michael Ouzas (92,3 posto obrana) nadmašio Roberta Kristana (91,8 posto).

Klasa Dustina Jeffreyja

Iako je odigrao samo 20 utakmica u dresu Medveščaka ove sezone, napadač Pittsburgh Penguinsa pokazao se kao pun pogodak uprave zagrebačkog kluba. Uz učinak od 11 pogodak i 12 asistencija, u potpunosti je potvrdio status "NHL pojačanja" te nije nimalo slučajno da su Medvjedi najbolje izgledali s njim u sastavu.

"Mislim da je baš Jeffrey donio iskru, malo vatre, što nam je nedostajalo. Nije došao radi provoda", konstatirao je tijekom zime trener Raymond, a Dario Kostović također se osvrnuo na njegovu ulogu u momčadi: "Ponaša se kao jedan od naših, nije umišljen i nema 'dignut nos'. Lider je, što se i vidi, premda ima 23 godine, ali na ledu je stvarno vođa".

Najučinkovitiji Kyle Greentree

Premda je među posljednjima stigao u Zagreb, tek početkom rujna, Kyle Greentree opravdao je velika očekivanja te je tijekom sezone bio jedna od glavnih "pokretačkih snaga" hrvatskog predstavnika u EBEL-u.

Sezonu je naposljetku završio i kao najučinkovitiji igrač Medveščaka, s 27 pogodaka i 38 asistencija, a velik je bio i njegov doprinos u igri s igračem više i igračem manje na ledu. Greentree je vrlo često bio najveća opasnost po protivničke golove, a posebno je dobar dojam ostavio svojim beskopromisnim pristupom napadačkim akcijama.

Probojni Brandon Buck

Odmah iza Greentreea, s 25 postignutih pogodaka i 33 asistencije, smjestio se Brandon Buck. Osim tog učinka, svakako vrijedi istaknuti i da je Medveščakova "devetka" prva u cijeloj ligi po +/- statistici (31).

No, Buck je uz te brojke oduševio i raznim lijepim potezima, posebno prodorima kroz suparničke obrane, za koje je u brojnim navratima bio nerješiva enigma. Upravo je Buck znao povući kada nije bilo drugih rješenja, a svojim je čuvarima zahvaljujući velikoj brzini i spretnosti s pakom bježao na razne načine, na veliko veselje Medveščakovih simpatizera.

Napredak Gala Korena

Minutažu koju mu je ove sezone poklonio Marty Raymond odlično je iskoristio mladi, 21-godišnji napadač Gal Koren, koji se iz jedne od "pričuvnih" opcija prometnuo u punopravnog člana medvjeđeg brloga te je dobivao šansu i u linijama s najboljim igračima zagrebačkog kluba.

Koren se za komplimente izborio i upornim, aktivnim klizanjem prema protivniku te vrlo požrtvovnim nastupima, da bi sezonu okrunio sa šest pogodaka i pet asistencija, uključujući i pobjednički gol u posljednjoj minuti na gostovanju kod prvoplasiranih Vienna Capitalsa.

Slovački dvojac Jakub Gašparovič - Roman Tomas

Roman Tomas i posebice Jakub Gašparovič uspjeli su u kratkom razdoblju dokazati da nisu dovedeni samo kao prinove radi proširenja igračkog kadra, već da su i prava pojačanja za napadačku liniju Medveščaka. Snašli su se vrlo brzo, u samo desetak utakmica postigli i po tri pogotka te zaslužili da se o njima razmišlja kao dijelu moguće okosnice Medvjeda za narednu sezonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz18.03.2013. u 14:53
    Ako se ostane u EBELu nažalost nije moguće zadržati ni Bucka ni Greenera, a bome niti dovesti kvalitetom niti blizu igrače DJ-u, kamoli takvu trojicu. Ako uđemo u KHL to je već onda druga priča, no onda je pitanje trebamo li mi njih.
    Yurraz
  • nido18.03.2013. u 14:37
    Zadrzati sve ove vazne i dovesti jos trojicu kvalitetnih poput Jefreya i onda se moze racunati na osvajanje!
    nido