Zimski sportovi

Perkovich: "Čuo sam se s Jeffreyjem, jako je sretan što je NHL napokon počeo. On pripada tamo"

Iz Arene Zagreb:Ivan Dominik • ponedjeljak, 21.01.2013.
Perkovich: "Čuo sam se s Jeffreyjem, jako je sretan što je NHL napokon počeo. On pripada tamo"
Foto: Davor Sajko

Nathan Perkovich, američko desno krilo Medveščaka koje je u utakmici protiv Dornbirna zabilo dva lijepa pogotka, podijelio je svoje impresije nakon dvoboja s Austrijancima. Uz to, dodao je kako se čuo s Dustinom Jeffreyjem, s kojim je ostao u kontaktu, te je prokomentirao i početak NHL-a i Jeffreyjeve dojmove iz svoje prve sezonske utakmice...

Dvostruki strijelac u pobjedi Medveščaka, Nathan Perkovich, koji je bio i ponajbolji igrač Raymondove ekipe u nedjeljnoj utakmici, prilično je skromno komentirao svoju rolu: "Izašao sam na led samo odigrati jednostavnu utakmicu, no nije bilo lako", započeo je napadač Medvjeda i dodao:

"Apsolutno sam zadovoljan i igrom i pobjedom. Jako me veseli igra mojih suigrača i pogotovo igrača koji su sa mnom u našoj napadačkoj liniji. Bez njih ne bismo pobijedili, a ja definitivno ne bih bez svojih suigrača iz navale zabio dva pogotka. Stoga moram svima čestitati i zahvaliti se na jako dobroj utakmici, koja je i za mene kao pojedinca bila fantastična."

Nathan Perkovich

"Pokušavali smo igrati što jednostavnije, a dogovor je bio da što više pucamo po golu i donosimo pakove u blizinu mreže. A što smo više to radili i za vrijeme kada nam je to uspijevalo - igrali smo naš najbolji hokej u utakmici", kazao je Perkovich.

Sada Medveščak očekuje Međurunda i dvoboj protiv VSV Villacha u gostima, što Perkovicha previše ne zabrinjava: "Igrali smo jako dobro protiv njih u prošloj utakmici, prije svega dva dana, u petak. Protiv njih isto treba igrati što jednostavnije, ne komplicirati, i mnogo inzistirati na šutevima kako bismo pakove držali blizu njihova gola, stvarali šanse i dobivali odbijance", samouvjeren je bio Amerikanac hrvatskog podrijetla koji je zaključio:

"Znate, sada smo već blizu doigravanja i više nema šale, sada moramo pokazati i dati najbolje od sebe", nastavio je.

Junak utakmice protiv Dornbirna završio je razgovor pogledom u bližu budućnost i naredne utakmice: "Moramo kapitalizirati što više naših prilika i igrati kao i dosad. A ako to budemo radili, uvjeren sam da ćemo pobjeđivati u utakmicama".

"Čuo sam se s Jeffreyjem, jako je sretan nakon utakmice Pittsburgha"

Napadač Medveščaka iz Michigana rekao je i nekoliko riječi o startu NHL-a, najjače svjetske hokejske lige u kojoj igra i Dustin Jeffrey, bivši Medvjed i velik miljenik zagrebačke publike: "Gledao sam utakmicu Pittsburgha, gledao sam i pratio Jeffreyja", izjavio je 27-godišnjak i nastavio:

Slika 1 od 1.

"Znate, odigrao je dobro i jako je sretan što se vratio gore i što je NHL napokon počeo. Također, zadovoljan je i sretan u svojoj ekipi, a u utakmici je to i pokazao jer je imao zadovoljavajuću partiju. Stoga sam i ja sretan zbog njega", dodao je visoki napadač Medveščaka.

Dakle, čuli ste se? Mislite li da će ove sezone više igrati za Penguinse, nego ranijih godina?

"Da, naravno, čuo sam se s njim već, ostali smo u kontaktu i popričali smo nakon njegove utakmice. Zabavlja se i lijepo mu je gore, a iako je rekao više puta kada je odlazio da bi se rado vratio ovdje, sada je počeo NHL, a on ipak pripada tamo.", naglasio je Perkovich i završio riječima:

"Mislim da će Dustin ove sezone zaista igrati. Vrlo je spreman i nakon što je došao i bio ovdje, otišao je vrlo dobro spremljen i motiviran da u kampu Pittsburgha pokaže sve što zna i može. On je jako dobar igrač i još bolja osoba i zaslužuje zaista najbolje u karijeri", istaknuo je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.01.2013. u 11:36
    slažem se da je on napadač za 4. liniju, al bilo bi dobro da se nametne treneru da odigra ove sezone 25-30 utakmica u toj četvrtoj liniji, a ne da ga se šalje gore-dolje ahl-nhl
    Obrisan korisnik
  • arcturus21.01.2013. u 10:07
    Nemojmo pretjerivati. Jeffrey je prvu protiv Flyersa odigrao 9 minuta, bio je borben bez nekog posebnog učinka osim jedne katastrofalne greške u svojoj trećini. U drugoj protiv Rangersa nije dobio šansu tako da je upitno je'l trener bio zadovoljan. Kod nas je bio car, tamo je napadač za 4. liniju... [više na forumu]
    arcturus