Zimski sportovi

Eberharteru prijeti završetak sezone!?

Davor Sajko • nedjelja, 15.12.2002.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Pad Stephana Eberhartera u prvoj vožnji veleslaloma u Val d'Isereu imati će najvjerojatnije puno ozbiljnije posljedice nego što se u prvi mah pretpostavljalo. Prema prvim dijagnozama obavljenim od strane momčadskog liječnika austrijske reprezentacije radi se ozljedi ligamenata desnog koljena što bi trenutačno vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa moglo udaljiti na određeno vrijeme s skijaških staza. Točna dijagnoza zanti će se do kraja dana, s obzirom da je Eberharter privatnim avionom prebačen u bolnicu u Innsbruck.

U najgorem slučaju Eberharter bi mogao prijevremeno završiti sezonu što bi ujedno značilo i propuštanje Svjetskog prvenstva u švicarskom mondenom skijalištu St. Moritzu. Val d'Isere je tako po drugi puta u Eberharterovoj karijeri postao kamen spoticanja. Godinu dana nakon što je u Saalbachu postao dvostruki svjetski prvak, upravo je u ovom francuskom zimovalištu Austrijanac zaradio ozljedu koja ga je prisila da propusti jedan nastup na Olimpijskim igrama.

Eberharter je bio na pragu da dostigne magičnu brojku od 13 pobjeda u jednoj godini koju je ostvario Šveđanin Ingemar Stenmark 1977. godine, dok je do ovog veleslaloma suvereno držao vodeću poziciju u ukupnom poretku Svjetskog kupa s čak pet pobjeda u ukupno sedam održanih utrka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!