Zimski sportovi

Janica odlična sedma na treningu spusta

Bruno Pilon • subota, 08.02.2003.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Već je duže vremena poznato da Janica Kostelić neće nastupiti u spustu na Svjetskom prvenstvu, iako je ove sezone u Svjetskom kupu na četiri natjecanja skupila lijepih 114 bodova u najbržoj skijaškoj disciplini, te drži sedmo mjesto u poretku spustašica. Dva su glavna razloga Janičinog nenastupanja. Prvi je psihološke prirode, jer se Janica prije tri godine na spust stazi u St. Moritzu teško ozlijedila , dok je drugi praktične prirode, naime dan nakon klasičnog spusta na rasporedu je kombinacija u kojoj je naša skijašica apsolutni favorit.

Janica posljednjih dana trenira spust u St. Moritzu, a najveći problem su joj bolovi u koljenu koji se najviše javljaju u spustaškom položaju, takozvanoj žabi i unose zabrinutost u hrvatske skijaške redove. Na prva dva treninga spusta ispitivala je stazu i ostvarila 33. i 35. vrijeme, a na trećem službenom treningu bila je odlična sedma, nakon čega joj se odmah popravilo raspoloženje, a odmah je zasjalo i sunce iznad St. Moritza: "Konačno sunce, sve je bolje kada je sunce."

Sunce i dobra spustaška forma vratila je osmijeh na lice naše najtrofejnije sportašice: "Vidljivost je bolja, a snijeg je brži, pa ne moramo više gmizati po ovoj stazi. Koljeno me najviše boli pri spustaškom položaju, najgore mi je kod starta kada se treba odgurnuti. Priznajem da me boli, ali ne teba od toga praviti cirkus...Subota će biti dan odmora, ići ću kino. U nedjelju ću malo trenirati i pripremati se za ponedjeljak."

Janica očekuje neizvjesnu borbu u kombinacijskom natjecanju, a sebi priželjkuje jednu od medalja: "Konkurencija...prije svih Martina Ertl, dok Renate Goetchl ne vozi kombinaciju, nju također boli koljeno. Od ostalih svakako Austrijanke Sponring i Hosp, te Njemica Reisch. Spsustašicama ne dajem previše šansi, jer je slalomašicama puno lakše voziti spust nego obratno. Ne znam zašto je to tako, ali je istina..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!