Zimski sportovi

NHL: Nastavljena kriza Philadelphije

Tomislav Pacak • četvrtak, 13.02.2003.

Philadelphia Flyersi ponovno su "snijeli jaje" - nakon što su u ponedjeljak kod kuće izgubili 1:0 od Minnesote, Flyersi nisu pogodak postigli niti u uzvratu u St. Paulu, Wild su bili bolji sa 2:0. U ponedjeljak je "krvnik" bio Manny Fernandez sa 30 obrana, sinoć je Dwayne Roloson zabilježio 31, za svoj drugi shutout sezone. Momčadi Minnesote to je prvi puta u trogodišnjoj povijesti kluba da dva puta zaredom ne primi pogodak, pa je očigledno da obrana radi svoj posao odlično, što je konstatirao i trener Jacques Lemaire: "Igramo obranu najbolje što možemo, bez dvojbe. Imamo grupu koja je vrlo fokusirana i želimo samo ovako nastaviti igrati i boriti se."

Golove za domaće postigli su Cliff Roning i Wes Walz, a Ronning je došao do 829. poena u karijeri, čime se popeo na 99. mjesto vječne ljestvice. Interesantno, slijedeći na listi je sa 835. poena upravo Roenningov trener Lemaire. Philadelphia u posljednje vrijeme igra očajno, nakon deset pobjeda u 11 utakmica, Flyersi su u posljednjih osam utakmica postigli sedam golova, a u čak četiri nisu postigli niti jedan. Kriza se između ostalog može pripisati ozljedama važnih igrača, no ostali nisu uzdigli svoju igru na viši nivo nakon ozljeda najboljih, na čemu će svakako morati poraditi trener Ken Hitchcock.

NHL, srijeda 12. veljače: Minnesota - Philadelphia 2:0; Columbus - San Jose 1:0; Pittsburgh - Ottawa 0:3; Florida - NY Rangers 1:3; Atlanta - Washington 1:5; Chicago - Toronto 1:3; Phoenix - New Jersey 0:3; Anaheim - Calgary 4:3;

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!