Zimski sportovi

NHL: Brodeur i Devilsi zabilježili rekorde

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 31.03.2003.

Bila je to velika noć u East Rutherfordu - New Jersey Devilsi "razmontirali" su gostujuće NY Islanderse, a trojica igrača imala su utakmicu koju će pamtiti do kraja karijere...

Patrik Elias je po prvi puta u karijeri postigao četiri gola, dodao je k tome i asist, dok je Scott Gomez zabilježio pet asistencija, što mu je također career-high. Stevens i Stevenson bili su strijelci za domaće uz Eliasa, no zvijezda večeri ipak nije bio nitko od njih, već vratar Martin Brodeur. Golman Devilsa zabilježio je 40. pobjedu u karijeri, čime je dosegao 40 pobjeda po četvrti puta u karijeri, što je NHL rekord. Brodeur je do rekorda stigao na impresivan način, s 19 obrana zabilježio je deveti shutout u sezoni (predvodi NHL) i 64. u karijeri.

NY Islandersi ovim su si porazom malo zakomplicirali situaciju, jer imaju tek četiri boda prednosti pred NY Rangersima u borbi za osmo mjesto u istočnoj konferenciji koje vodi u doigravanje. Pobijede li Rangersi večeras Atlantu, bit će vrlo zanimljivo vidjeti međusobni dvoboj njujorških momčadi koji bi lako mogao odlučivati o putniku u play-off.

Vezane vijesti

NHL, nedjelja 30. ožujka: New Jersey - NY Islanders 6:0; Anaheim - Vancouver 3:1; Chicago - Edmonton 4:4 (pr.).

Poredak prvih osam momčadi po konferencijama:

Istočna konferencija: Ottawa 107, New Jersey 103, Tampa Bay 90, Philadelphia 99, Toronto 94, Washington 88, Boston 83, NY Islanders 80 ... NY Rangers 76.

Zapadna konferencija: Dallas 105, Detroit 104, Vancouver 103, Colorado 99, St. Louis 97, Anaheim 92, Minnesota 91, Edmonton 90.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!