Zimski sportovi

NHL: Lemieux se oprostio u stilu

Tomislav Pacak • četvrtak, 03.04.2003.

Jedan od najvećih igrača svih vremena, Mario Lemieux, najvjerojatnije se sinoć oprostio od hokeja i učinio je to na zaista lijep, sebi svojstven način. Super Mario asistirao je Ericu Melocheu za pogodak koji je Pittsburghu donio 3:2 pobjedu protiv Caroline, deset sekundi prije kraja utakmice...

Lemieux je uvijek na pravi način igrao velike utakmice - u svojem prvom NHL nastupu postigao je pogodak iz svog prvog udarca, nakon povratka poslije problema s leđima i nekoliko godina neigranja asistirao je za pogodak u svom prvom kontaktu s pločicom, a sada je, u vjerojatno posljednjoj utakmici u karijeri, ponovno bio asistent za pobjedu. Lemieux i dalje tvrdi da nije odlučio o eventualnom prestanku igranja, no s obzirom da je Pittsburgh momčad u izgradnji, malo je vjerojatno da će se Lemieux ostati boriti za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ljestvici, a još manje je vjerojatno da će otići iz Pittsburgha, kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

Kad već spominjemo posljednje mjesto na ljestvici, pobjedom protiv Caroline Pittsburgh ga je i teoretski izbjegao, ostavivši ga upravo Carolini. Hurricanesi su skupili 65 bodova, najmanje u NHL, ne mogu nikoga prestići, a prije manje od godinu dana igrali su u Stanley Cup finalu.

U Dallasu su se za to vrijeme susrele dvije playoff momčadi, a Dallas je pokazao da može pobijediti i bez najboljeg strijelca Mikea Modana. Nakon što je gostujući Anaheim poveo pogotkom Sandisa Ozolinsha, a Modano se ozlijedio, Starsi su preokrenuli susret u svoju korist pogocima Jasona Arnotta i Deriena Hetchera. Marty Turco obranio je 26 udaraca i snizio svoj prosjek primljenih pogodaka na 1.76 po utakmici, što će biti novi rekord NHL, kojeg su dosad s prosjekom od 1.77 držali Tony Esposito i Al Rollins.

Inače, Dallas je pobjedom došao do 109 bodova, tri više od Detroita koji, pak, ima dvije utakmice manje, pa se između te dvije momčadi vodi utrka za naslov prvog nositelja zapadne konferencije.

NHL, srijeda, 2. travnja: Pittsburgh - Carolina 3:2; Dallas - Anaheim 2:1; Phoenix - Vancouver 3:3; Los Angeles - Colorado 5:3; Calgary - San Jose 2:2; Columbus - Minnesota 3:0; Buffalo - Atlanta 4:3; Tampa Bay - Montreal 2:1.

Istočna konferencija: Ottawa 109, New Jersey 104, Tampa Bay 93, Philadelphia 103, Toronto 96, Washington 90, Boston 84, NY Islanders 81... NY Rangers 78. Zapadna konferencija: Dallas 109, Detroit 106, Vancouver 104, Colorado 101, St. Louis 98, Anaheim 94, Minnesota 93, Edmonton 91.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!