Vodeni sportovi

VIP IMS EP: Matrix prvak, Viktorija najbolja hrvatska jedrilica

Igor Dragozetić • subota, 28.06.2003.

Nakon sedmoga plova, koji je zbog vremenskih uvjeta gotovo otkazan, poznat je novi europski prvak; to je Matrix Grand Soleil 40R s kormilarom Luigi Amedeom Melegarijem. Najbolja hrvatska posada je Viktorija Grand Soleil 44R, koja je za jedan bod u ukupnom plasmanu prestigla Croatel One osvojivši tako osmu poziciju.

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

Iako je regatni odbor dugo odgađao početak regate, 30 minuta prije isteka startnog roka, ipak je dan znak za posljednji plov koji je održan po sjeverozapadnjaku jačine oko 7 čvorova. Najbolje vrijeme ostvario je Matrix prošavši zadanu rutu za 1 sat i 25 minuta po korigiranom vremenu. Drugo mjesto zauzeo je talijanski Take Five IMX 45 s Brennom Del Pontom, a treća je danas Indeco Karma s kormilarom Salvatoreom Eulisseom. Najbolja hrvatska posada u posljednjem plovu je AA s Darkom Prižmićem, na četvrtom mjestu. DSK je završio 10., Viktorija 16., a Croatel je ostvario 28. vrijeme.

Matrix je novi europski prvak s 28 negativnih bodova, četiri boda više ima drugoplasirana Telefonica Movistar Rodman 42, a treća je Indeco Karma IMX 40.

Vezane vijesti

Po skupinama ukupno najbolja vremena ostvarili su Matrix (C2), Telefonica Movistar (C1) i Atame X-362 Sport (C3) koji je u ukupnom plasmanu ostvario 15. vrijeme.

Darko Hajdinjak i posada Viktorije najuspješnija su hrvatska posada ovog Europskog prvenstva, na osmom mjestu ukupnog plasmana. Croatel One First 40.7 je deveti, dok je DSK IMX 45 dvanaesti. Odličnim današnjim rezultatom jedrilica AA došla je do sedamnaestog mjesta. Termag Magic ILC 30, najmanja jedrilica na prvenstvu, završila je nastup na 32. mjestu, a jedno mjesto ispod njih je Jonathan 3 First 40.7 sa skiperom Filipom Zoričićem.

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Dragozetić

Najbolji plasman među slovenskim jedrilicama ostvario je Xanadu IMX 40 s Ivanom Štravsem s ostvarenim ukupnim dvadesetim vremenom. First Lady je 63., Eureka je sedam mjesta slabija, a Black Magic je 85. Samo Potokar koji kormilari talijanskom jedrilicom X=mc2 završio je europsku jedriličarsku smotru na desetoj poziciji.

Deveto VIP IMS Europsko prvenstvo zaključeno je proglašenjem pobjednika na Trgu Frane Petrića. Cres je tjedan dana živio u znaku jedrenja, zavjesa je spuštena...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!