Vodeni sportovi

Viktorija Grand Soleil 44R

Igor Dragozetić • subota, 28.06.2003.

Iako se činilo kako će titulu najuspješnije hrvatske posade na Europskom prenstvu ponijeti Croatel One, uspješnijim jedrenjem u posljednjom plovu na vrh su došli članovi posade Viktorija s kormilarom Darkom Hajdinjakom.

Slika 1 od 1.
Foto: Bojan Purić

Darko Hajdinjak (skiper): "Moramo biti zadovoljni rezultatom. Moglo je biti i gore, ali očekivali smo bolji plasman, barem u prvih pet, a potajno smo se nadali i u prva tri. Na brodu smo koji je prošle godine radio izvrsne rezultate, ali smo ga kasno dobili, pa smo umjesto jedrenja vrijeme utrošili na opremanje. Prvi dan jedrenja koji smo zajedno imali je bio dan prije regate. Nismo toliko loše jedrili, posada je bila izvrsna. Imali smo mali peh i nekoliko grešaka što IMS jednostavno ne oprašta. Uvjeti su bili izvrsni. Navigacija je protekla u strahu od bonace, a i nju smo relativno dobro završili. Pokušat ćemo zadržati posadu na okupu. Već sljedeći tjedan nastupamo na Galijoli, vjerovatno bez mene, ali s većinom posade, a daljnji planovi su da nastupimo zajednički na barem još nekoliko regata."

Slika 2 od 2.
Foto: Igor Dragozetić

Rajko Kujundžić (taktičar): "Zadovoljan sam ovim brodom, izvrsno ide i jako je konkurentan po IMS-u. Posada je jako dobra, ali neuigrana. Trebali smo se naći puno prije ali smo čak strijepili hoće li uopće brod stići do prvenstva. Imali smo dobre uvjete za jedrenje, i dosta šablonski postavljeno polje. S obzirom na više grupa, manjim grupama je bilo lakše jedriti navigaciju jer su se na osnovu brodova ispred sebe mogli lakše prilagoditi. Što se tiče nas, imali smo izvrsne startove, ali imali smo i probleme uvijek na istoj bovi. Po pitanju ljudi u ovoj posadi moram reći da su odlični i drago mi je da smo se uspjeli okupiti u ovakvom sastavu."

Posadu najuspješnije hrvatske posade na Europskom prvenstvu, Viktorije Grand Soleil 44R, čine: Darko Hajdinjak (skiper), Milko Volarić (strateg), Rajko Kujundžić (taktičar), Krešo Volarić, Elvis Kajić (trimeri jedara), Omar Skomeršić, Dejan Đurđević, Zsolt Magyar, Igor Marinac, Sebastijan Kajić i Andrej Sandalj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!