Ostali sportovi

Na Hanžeka po najbolje rezultate sezone

Dario Dodić • nedjelja, 10.07.2005.

Pred nama je 55. izdanje velikog međunarodnog atletskog mitinga IAAF Grand Prix Zagreb, popularnog Hanžeka. U Zagreb su stigli vrhunski svjetski atletičari i svi su došli s jednim ciljem - ostvariti što bolje rezultate pred zagrebačkom publikom...

Slika 1 od 1.
Foto: Dario Dodić

Na posljednjoj konferenciji za novinare uoči početka Mitinga, okupljenim se novinarima obratio direktor Mitinga, Dražen Kroupa: "Želim vam svima zahvaliti što ste se okupili u tolikom broju. Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti tehničku predstavnicu IAAF-a, koja će pregledati i reći da su svi uvjeti na stadionu u redu, tako da smo onaj dio zadatka vezan uz tehničke uvjete napravili i tu više nema problema."

"Kao direktor mitinga mogu sa ogromnom sigurnošću reći da smo napravili sve što ovaj miting zaslužuje imati. Osigurali smo sve uvjete sportašima, uvjete koje im ne mogu baš svi gradovi osigurati. Zbog te naše poznate zagrebačke gostoljubivosti ponovno ćemo u našem okruženju vidjeti velike atletske zvijezde. I na kraju je pitanje koje su mi najčešće postavljali posljednjih dana, a to je pitanje vremena. Već sam vam rekao da je ugovor potpisan i da će vrijeme sutra biti dobro. Kiše neće biti za vrijeme održavanja mitinga, to je sigurno, jedino ako druga strana ne prekrši ugovor", kroz šalu je zaključio Kroupa.

Slika 2 od 2.
Foto: Dario Dodić

Harald Edletzberger menadžer je Mitinga i zadužen je za dovođenje najvećih imena svjetske atletike. Mora se priznati da je u svom poslu i uspio: "Hvala vam što ste došli i hvala vam na potpori i povjerenju u naš rad, što vrlo cijenim. Prilično sam sretan što sam ovdje, mogu biti opušten jer je posao većinom odrađen. Sada je sve na atletičarima da pokažu svoje talente na stazi. Posljednji su dani bili prilično teški, mislim da ne možete niti zamisliti koliko su teški bili. Bio sam i na mitingu u Rimu i jedino mogu reći da ne bih želio biti na mjestu organizatora mitinga u Rimu jer su im u posljednji tren otkazala šestorica vrhunskih atletičara kao što je Asafa Powell i Jolanda Čeplak." "Mitinzi poput Rima mogu kompenzirati otkazivanja takvih vrhunskih sportaša, ali da budem iskren, ovdje u Zagrebu to ne bismo mogli podnijeti. Srećom, gotovo nitko nam nije otkazao. Samo je Allen Johnson morao otkazati zbog ozljede. Ono što je prvotno djelovalo kao grč, zapravo bi mogla biti manja ruptura mišića, pa se Allen povukao sa svih natjecanja kako bi mogao otići na liječnički tretman"

"Kada smo razgovarali zamolio sam ga da dođe u Zagreb, na što me je on zamolio da pokušam shvatiti - već se kvalificirao na Svjetsko prvenstvo mora se paziti. Mora otići kući gdje će mu se pružiti adekvatna liječnička pomoć, jer doktori još uvijek nisu točno ustvrdili što je problem s njegovom nogom. Odmah sam se potrudio naći zamjenu i uspio sam dovesti svjetskog prvaka na 100 metara, Kima Collinsa. Mislim da Zagreb nikada nije imao toliko jake sprintere. Dvojica pobjednika iz Rima biti će u Zagrebu, Dwight Phillips i Anjanette Kirkland. Mogu se pohvaliti i da smo uspjeli dovesti Jolandu Čeplak koja zbog ozljede nije nastupila na mitingu u Rimu. Očekujemo vrlo dobre rezultate na sutrašnjem mitingu, pogotovo u sprinterskim disciplinama. Vjerujem da ćemo u nekoliko disciplina ostvariti najbolje rezultate sezone", izjavio je Edletzberger.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!