Ostali sportovi

Od odlične hrane brzo se trči

Dario Dodić • nedjelja, 10.07.2005.

Velika imena svjetske atletike nastupit će u ponedjeljak na međunarodnom atletskom mitingu IAAF Grand Prix Zagreb. Među njima su Bernard Williams, Kim Collins i sjajni skakač u dalj Dwight Phillips. Da su sjajni i s mikrofonom u ruci dokazali su na konferenciji za novinare...

Slika 3 od 4.
Foto: Dario Dodić

Vjerojatno najjače ime na "Hanžeku" biti će Dwight Phillips - u posljednje dvije godine najbolji skakač u dalj, svjetski i olimpijski pobjednik: "Osjećam se vrlo dobro, kao da dolazim u pravu skakačku formu. U Rimu je bilo dobro, ali očekujem da ću popraviti taj rezultat sutra u Zagrebu. Kako čujem, Zagreb je pravo mjesto za popravljanje rezultata."

"Mislim da mogu preskočiti 8.34 metra i želio bih popraviti rekord mitinga. Uvijek je zabavno rušiti rekorde." Upitan osjeća li se nedodirljivo s obzirom da je u protekle dvije godine neprikosnoven u skoku u dalj Phillips je odgovorio: "Jednostavno moram pronalaziti nove načine na koje ću se motivirati. Osvajanje prvenstava me uvijek motivira. Shvaćam da me puno ljudi želi poraziti i to me doista motivira da ostanem na vrhu i da ostanem svjetski prvak. Nadam se da ću jednog dana srušiti i svjetski rekord. Osjećam da imam pravu brzinu i skok za rušenje svjetskog rekorda, no jednostavno se sve mora posložiti i sunce i mjesec kako bih srušio rekord", zaključio je Phillips.

Slika 2 od 3.
Foto: Dario Dodić

Kim Collins zasigurno je najjači sprinter koji je ikad nastupio na zagrebačkom mitingu: "Sutra ćemo napraviti veliki spektakl jer dolazimo se natjecati, a uvijek kad se natječemo trudimo se biti što bolji. U Rimu nije bilo tako sjajno, međutim svakako ćemo se potruditi da sutra bude puno bolja trka. Ne znam koliko brzo ćemo trčati, ali potrudit ću se da idem najbrže što mogu."

Bernard Williams je najbolje "sjeo" okupljenim novinarima. Osim što je vrhunski atletičar sa sjajnim rezultatima iza sebe, Williams je pokazao i duhovitu, a i osjećajnu stranu. Upitan za očekivanja na sutrašnjem mitingu Williams je odgovorio: "Da, upravo to što je rekla (prevoditeljica, komentiravši Collinsov odgovor op.a.). Biti će sjajno, biti će to odlična večer. Hrana je ovdje odlična i, kao što sam rekao, ovdje je hrana odlična i trčat ćemo prilično brzo. Puno brže nego ranije ove godine. Hvala!"

Slika 4 od 5.
Foto: Dario Dodić

Organizatori se nadaju kako će upravo jedan od dvojice sprintera popraviti rekord mitinga u utrci na 100 metara. U isti glas sprinteri su prokomentirali kako je rekord dostižan, te da bi to stvarno trebali istrčati. "Kao što rekoh prije hrana je odlična i uvijek u Zagrebu trčim brzo, biti će odlično. Ne znam tko će biti posljednji, nadam se da ja neću biti taj. Tu nije stvar u pobjedi, nego kako uhvatiti sedmog, kad već u Hrvatskoj kažu Tko zadnji magarac. Iako djelujemo neozbiljno, suosjećamo s nedužnim žrtvama koje su nastradale u eksplozijama u Londonu. I hrana je odlična. Od dobre hrane trči se brže", šaljivo je zaključio Williams.

Blanka Vlašić neće nastupiti na Hanžeku zbog ozljede, ali prihvatila je pozivnicu organizatora da dođe kao gošća: "Ne osjećam se dobro u Zagrebu kad mi ne daju odmah broj. Ne osjećam se dobro kao gost, pogotovo ovdje u Zagrebu, gdje sam uvijek voljela skakati. Mislim da mi je ovo prvi put da dolazim, a da se ne mogu natjecati na meni najdražem mitingu. Moram priznati da sam dugo dvojila da li da prihvatim taj poziv, da li da dođem jer tolika mi je želja da skačem, da se vratim, pa mi je teško gledati sve to sa strane"

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

"Vjerujem da će se za prva tri mjesta boriti Vita Palamar, Kajsa Bergquist i Venelina Veneva, iako ne valja podcijeniti niti Tatjanu Jefimenko. Što se tiče moje ozljede, koljena su dobro, u petak su mi rekli da bih za sedam dana mogla početi raditi malo stresnije treninge. Cilj mi je u dva tjedna dovesti lijevu nogu na razinu desne. Situacija nije baš sigurna i stabilna, ali važno je da se vratim, da me ništa ne boli. Ako dođem na svjetsko prvenstvo, cilj mi je da uđem u finale i da dokažem da sam još uvijek tu. Imam veliku želji i veliki motiv", prokomentirala je Blanka.

Na konferenciji za novinare našao se i trener Kajse Bergquist koji je potvrdio da je Kajsa spremna za postavljanje novog rekorda Mitinga, dakle, spremna je preskočiti 2 metra. Prošle je sezone imala problema s ahilovom tetivom, ali ove se godine vratila i spremna je ići na 2.02 metra u Zagrebu.

Pred nama je veliki dan na zagrebačkom stadionu "Mladost". Miting se održava u ponedjeljak 11. srpnja, s početkom u 18.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!