Rukomet

Kljaić: "Bolje no što sam očekivao"

Bojan Poturica • ponedjeljak, 09.10.2006.

Nakon sigurne pobjede Zagreba nad ruskim prvakom Chehovskym Medvedima, novinarima su se obratili trener Zagreba Nenad Kljaić, trener Rusa Vladimir Maksimov i jedan od junaka susreta, mladi vratar Sandro Uvodić...

Slika 1 od 1.

Nenad Kljaić je bio vrlo zadovoljan: "Ispalo je bolje no što sam očekivao. Mi na treningu igramo odlično, fenomenalno. Ovi mladi dečki još uvijek imaju veliki psihološki pritisak. U Flensburgu je nedostajalo nekoliko obrana golmana da ih dobijemo. Kad su moji dečki danas poveli i opustili se odigrali su onako kako igraju na treningu i vjerujem da će to iz susreta u susret biti sve bolje i bolje. Meni je osobono najveći problem izabrati prvu sedmorku."

"Prvo poluvrijeme moja momčad je bila ukočena zbog pritiska jer su trebali pobijediti. Da smo izgubili, uvukla bi nam se nesigurnost i to ne bi dobro izgledalo. Mene je najviše bilo strah mojih igrača jer znam da ako će oni igrati onako kako mogu i igraju na treningu, onda nema problema. Znali smo da ne smijemo pasti u rusku mašinu koja bi nas dotukla kontrama. Na poluvremenu smo se konsolidirali, rekao sam im da malo promijene pravce kretanja, 'rašire' loptu, i sve je bilo u redu poslije toga."

Jedan od junaka utakmice Sandro Uvodić bio je preplašen u prvom nastupu pred "sedmom silom", ali ukoliko nastavi s obranama kao protiv Rusa, nema sumnje da će susreti s novinarima biti njegova svakodnevica: "Uzbuđen sam. Nismo očekivali ovako visoku pobjedu. Ja osobno nisam očekivao ni da ću biti u sastavu, no dobio sam priliku i zahvaljujem treneru što mi je ukazao povjerenje. Na treninzima se odlično radi, nema pritiska, i sad treba ići dalje i zaboraviti ovo."

Ruski trener Vladimir Maksimov je dao rutinsku izjavu: "U prvom poluvremenu smo bili ravnopravni. Mišljenja sam kako moja momčad nije dovoljno ozbiljno shvatila drugo poluvrijeme. Gubitak koncentracije na kraju je producirao poraz od sedam pogodaka razlike. Obrana je napravila puno grešaka. Desni vanjski Zagreba (Jurca op.a.) je dio ključ pobjede. Ne pamtim kad je moja momčad zabila samo sedam pogodaka u drugom poluvremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!