Rukomet

Zagreb - Č. Medvedi: Malo Jurce, malo Uvodića...

Ivor Krapac • nedjelja, 08.10.2006.

Ruski Čehovski Medvedi nisu izdržali nalet rukometaša Zagreba u prvom ovosezonskom europskom nastupu pred svojim navijačima. Zagrebaši su u drugom kolu skupine D Lige prvaka slomili momčad Vladimira Maksimova s 26:19, uz potpuni preokret i dominaciju u drugom poluvremenu, nakon što su prvih 30 minuta završili sa zaostatkom od 12:11...

LIGA PRVAKA, SKUPINA D, DRUGO KOLO

ZAGREB - ČEHOVSKI MEDVEDI 26:19 (11:12)

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja 5.000. Suci: Baum i Goralczyk (oba iz Poljske).

ZAGREB: Uvodić (6+2), Šola (3), Kaleb 1, Kabengele 2, Duvnjak 1, Valčić, Lelić 4, Toskić 2, Golić 2, Anušić, Kapisoda, Horvat 2, Terzić 3(2), Jurca 9. Trener: Nenad Kljaić.

ČEHOVSKI MEDVEDI: Grams, Kostigov (11), Titov (6), Filipov, Tatarin, Kovaljev 5, Jegorov 5, R. Ivanov, Jevdokimov, Černoivanov, V. Ivanov, Rastvorcev 1, Dibirov 3, Kamanjin, Igropulo 3(3), Čipirin 2. Trener: Vladimir Maksimov.

SEDMERCI: Zagreb 2(2), Čehovski Medvedi 6(3).

ISKLJUČENJA: Zagreb 10 min., Čehovski Medvedi 4 min.

CRVENI KARTON: Petar Kapisoda (Zagreb, 54. - treće isključenje)

IGRAČ UTAKMICE: Lucian Jurca (Zagreb).

Prvi dio susreta prošao je s dosta grča i napadačke bezidejnosti Zagrebovih igrača, no čim su se stvari zahuktale - gosti iz Rusije više nisu imali ozbiljniju šansu. U drugom poluvremenu Zagrebaši su projurili s ukupnih velikih 15:7, uz ključne uloge Luciana Jurce, koji je potopio goste sa sedam pogodaka u tom dijelu utakmice, te Sandra Uvodića, koji je u drugom poluvremenu ubilježio sedam od svojih osam obrana.

Domaći rukometaši otvorili su susret s ranim vodstvom od 3:0, no ubrzo je postalo jasno da to neće ići baš tako glatko - barem do dominacije koja se dogodila tek u drugih 30 minuta. U ostatku prvog poluvremena Zagrebaši su se dosta mučili s ruskih 3-2-1 u obrani, što nije bilo lako razbiti s tada još presporom igrom i previše individualnih akcija. Nije bilo razigravanja na krila, a ni preciznih kontri, iako se i za to otvaralo nekoliko prilika.

Epilog svega je da su se gosti iz Rusije cijelo vrijeme držali u egalu, a nekoliko puta i bili u vodstvu, nijednom više od jedan razlike. Za napadački učinak brinuli su se Jegorov s desnog vanjskog i Kovaljev s nekoliko realiziranih kontri, a treba dodati i tri pogotka Igropula iz sedmeraca. Nenad Kljaić pokušao je pronaći dobitnu kombinaciju i dosta miksao svoju postavu vanjskih igrača, ali ključ je otkriven tek nakon povratka s velikog odmora.

Golićev pogodak nakon solo-prodora u 39. minuti odveo je Zagrebaše do novih tri razlike, 16:13, a u nastavku je sve konce u domaćem napadu u svoje ruke uzeo već spomenuti Jurca, koji je serijom golova pomogao svojoj momčadi da pobjegne do velikih 24:17 u 53. minuti. No, nisu bili samo golovi - treba dodati i da je rumunjski desni vanjski na putu do velikog vodstva dvaput asistirao Franji Leliću, koji je bio precizan s desnog krila.

Uz Uvodićeve obrane, bolju kontrolu igre u napadu i sprječavanje ruskih kontri - bilo je to sasvim dovoljno da Medvedi padnu s konačnih sedam golova razlike. Završilo je puno ljepše nego se to činilo nakon prvih 30 minuta, a sada je vrijeme za pogled unaprijed i dva uzastopna gostovanja - prvo kod skopskog Metalurga, a potom u Rusiji, kod večerašnjih suparnika...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!