Ostali sportovi

Žetva medalja mladih atletičara s invaliditetom na SP-u

Tomislav Pacak • subota, 02.09.2006.

Sjajan pothvat ostvarili su mladi hrvatski sportaši na SP-u atletičara s invaliditetom koje se od 2. do 10. rujna održava u nizozemskom Assenu. U juniorskom dijelu natjecanja, koje prethodi seniorskom, mladi Hrvati uzeli su čak šest medalja, od čega četiri najvećeg sjaja...

Branko Omazić, izbornik atletske reprezentacije, nazvao je ovaj uspjeh mladih nada "čudom", što njihovi rezultati uistinu i jest s obzirom na (ne)brigu grada prema atletičarima s invaliditetom.

Briljirala je Marija Mikulić (17 godina) koja je osvojila zlato na 400 i na 800 metara. Dvije medalje uzeo je i 16-godišnji Branimir Budetić koji je bio zlatni u bacanju kugle te srebni u bacanju koplja.

Kristina Ivanković (14 godina) osvojila je zlato u bacanju kugle, a žetvu medalja zaokružila je 14-godišnja Kristina Škrlec koja je u istoj disciplini osvojila brončanu medalju. Uspjesi juniora sigurno su odlična najava za nastup seniora, među kojima se najviše očekuje od sjajne Marije Iveković koja će nastupiti u skoku u dalj, bacanju diska i kugle.

S obzirom da su ove godine od Grada Zagreba dobili nula kuna, uspjesi koje postižu atletičari "Agrama" uistinu su čudo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!