Ostali sportovi

Dobri rezultati atletičara s invaliditetom na SP-u

Tomislav Pacak • nedjelja, 03.09.2006.

Nakon što su jučer juniori uzeli čak šest medalja, prvi dan Svjetskog prvenstva za atletičare s invaliditetom koje se održava u nizozemskom Assenu nije donio nove medalje za hrvatske predstavnike, no očekivanja su ipak premašena...

S obzirom da još nisu nastupali najjači hrvatski aduti, izbornik Branko Omazić javio nam se zadovoljan rezultatima, iako nije bilo novih medalja. Ona se svakako očekuje sutra, kada u skoku u dalj nastupa najbolja hrvatska atletičarka s invaliditetom, Marija Iveković.

Danas je najbolji rezultat ostvario izuzetno talentirani, 16-godišnji Branimir Budetić koji je osvojio četvrto mjesto na svijetu. Budetićev trener očekuje da će Branimir već za dvije godine u Pekingu konkurirati za medalju, a ovo četvrto mjesto jasno pokazuje da je na pravom putu.

Josip Slivar je u bacanju kugle osvojio peto mjesto i pritom ostvario osobni rekord, dok je šesti na svijetu Miroslav Matić u bacanju diska. Ivana Matošević bila je osma na 800 metara, a juniorka Marija Mikulić, koja je u juniorskom natjecanju osvojila dva zlata, bila je 10. na 400 metara.

U ponedjeljak očekujemo nove dobre vijesti iz Assena...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!