Tenis

Po dva seta za sve favorite

Tea Lokas • srijeda, 28.02.2007.

Pobjede svih favoriziranih tenisača u dva seta obilježile su drugi dan turnira u Acapulcu i ispisale imena parova osmine finala. Drugopostavljeni Agustin Calleri nadvladao je Španjolca Alberta Martina, dok su Argentinci Acasuso i Gaudio iz turnira izbacili još jednog Španjolca, Montanesa te prošlogodišnjeg pobjednika Acapulca Luisa Hornu koji je morao predati meč...

Najveća argentinska uzdanica na meksičkom turniru, 29. igrač svijeta Agustin Calleri uspješno je prešao prvu prepreku svladavši nepostavljenog Španjolca Alberta Martina. Calleri je tako izravnao međusobni omjer s Martinom na 3-3. Zadnji put su se susreli prošle godine na istom turniru, a Calleri je slavio identičnim rezultatom. S jednim oduzetim servisom u prvom setu i dva u drugom osigurao je osminu finala u kojoj ga čeka ponovno Španjolac, kvalifikant Oscar Hernandez. Hernandez je bio bolji od sunarodnjaka Fernanda Vincentea rezultatom 6:2, 7:5.

U današnjim prevagama Španjolaca sudjelovao je i Nicolas Almagro, 28. na ATP renkingu. Mladi španjolski tenisač uspio je izaći kao pobjednik iz susreta s wild-card predstavnikom Argentine Marianom Zabaletom. Prvi set je bio nešto uzbudljiviji, jer je Zabaleta parirao Almagru u break šansama. No, rezultat prvog seta još uvjerljivije izgleda nego drugog u kojem je Almagru bilo dovoljno jednom oduzeti servis za privođenje meča kraju. Bilo je 6:3, 6:4 u setovima.

Vezane vijesti

Sljedeći protivnik trećeg nositelja Almagra bit će Ruben Ramirez Hidalgo koji je odgovorima na servis tenisača s pozivnicom Santiaga Gonzaleza u potpunosti okrenuo meč na svoju stranu. Te sreće nije bio Peruanac u lovu na obranu naslova Luis Horna. On je predao meč zbog ozljede desne noge petopostavljenom Gastonu Gaudiu već nakon drugog gema u susretu.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Još dva nositelja uspješno su startala u svojim prvim latino-američkim mečevima. Nicolas Massu, kao šesti nositelj, pobijedio je Argentinca u uzletu Monaca rezultatom 7:6, 7:5. Bio je to i najtješnji susret preostalih mečeva prvog kola. Massu je svoju priliku ugledao u slabijim prvim i drugim servisima 22-godišnjeg Monaca. Monaco se tako nakon prvog osvojenog ATP turnira u životu (prošlotjedni Buenos Aires) oprostio od zamjetnog niza na zemlji.

Jose Acasuso opravdao je status favorita i u dva seta nadigrao Španjolca Alberta Montanesa. Prvi set je glatko dobio bez izgubljenog gema, dok je u drugom Montanes pružao osjetan otpor i tako doveo igru do 5:5, gdje je Acasuso nakon svog, uzeo i servis protivnika. Plasirao se u drugo kolo u kojem će zaigrati protiv Čeha Jirija Vaneka.

Ponovno je Meksikanac razočarao svoj narod. Drugi put u danu, meksički predstavnik nadigran je od Španjolca. Ovaj put "izbacivač" je bio Carlos Moya, a "žrtva" Bruno Echagaray. Moya je na "svojoj" podlozi vladao terenom u svim segmentima igre. Sačuvao je dvije od tri break prilike Meksikanca, dominirao u osvojenim poenima na prvi i drugi servis, ubacio više aseva (8-1) te na koncu i osvojio ono što je tražio: tri servisa protivnika za meč i 6:3, 6:4 u setovima.

ATP Acapulco, 28.2.2007., prvo kolo: Hartfield (Argentina) - Armando (SAD, Q) 6:4, 7:6(4), Galvani (Italija) - Hajek (Češka) 6:3, 6:2, Almagro (Španjolska, 3) - Zabaleta (Argentina, WC) 6:3, 6:4, Gaudio (Argentina, 5) - Horna (Peru) 1:1, predaja, Calleri (Argentina, 2) - Martin (Španjolska) 6:3, 6:2, Dlouhy (Češka) - di Mauro (Italija) 6:3, 6:2, Ramirez Hidalgo (Španjolska) - Gonzalez (Meksiko) 6:4, 6:3, Massu (Čile,6) - Monaco (Argentina) 7:6(4), 7:5, Acasuso (Argentina, 7) - Montanes (Španjolska) 6:0, 7:5, Hernandez (Španjolska, Q) - Vicente (Španjolska) 6:2, 7:5, Moya (Španjolska, 8) - Echagaray (Meksiko) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!