Tenis

Tri Juana šetaju Meksikom

Tea Lokas • utorak, 27.02.2007.

U prvom kolu 757.000 $ vrijednog ATP turnira u Acapulcu odigrano je pet mečeva. Od zvučnijih imena u drugo kolo su prošli Španjolac Juan Carlos Ferrero te četvrti nositelj, Argentinac Juan Ignacio Chela. Lagan posao imali su i Jiri Vanek te argentinski kvalifikant Juan-Pablo Guzman protiv Amerikanca Kevina Kima...

Prvi nositelj Juan Carlos Ferrero otvorio je ovogodišnji turnir u Meksiku pobjedom protiv Talijana Portita Staracea. Skoro trosatni meč u kojem je Ferrero dominirao visokim postotkom prvog servisa i breakovima u ključnim trenucima meča otišao je na stranu 27. igrača svijeta. Nakon finala turnira u Costi de Sauipe početkom mjeseca uspješno nastavlja ovogodišnji zemljani niz.

Četvrtopostavljeni argentinski tenisač Juan Ignacio Chela pridružio se imenjaku u drugom kolu turnira. Na drugoj strani mreže našao mu se 28-godišnji sunarodnjak Sergio Roitman i pružio minimalan otpor. Cheli su u svakom setu bila dovoljna po dva breaka koja su ga dovela do rezultata 6:3, 6:2 i dvoboja s Francuzom Nicolasom Devilderom koji je u gustom susretu svladao kvalifikanta iz Italije, Fabija Fogninija.

Vezane vijesti

Njihov je dvoboj bio prepun prevrata, a Devilderu je trebalo i dosta sreće da bi priveo meč kraju. Naime, prvi i drugi set su igrani u trinaestoj igri, a Francuzu je jednostavnija pobjeda izmakla u drugom setu kada je kvalifikant tijesno izvukao tie-break u svoju korist (7-5). Treći set je s dva oduzeta i jednim ispuštenim servisom osvojio Devilder te se plasirao u osminu finala.

Još je jedan Juan, i opet Argentinac, slavio u susretu prvog kola u Acapulcu. Bio je to Juan-Pablo Guzman koji se u glavni turnir probio iz kvalifikacija. Pobjedu je zaslužio boljom igrom od Amerikanca Kevina Kima, 124. igrača svijeta. Iskoristio je četiri break prilike od sedam ponuđenih i osigurao nastavak meksičke pustolovine.

Prvo kolo ponudilo je i jednog pobjednika slavenskog podrijetla, Čeha Jirija Vaneka. Jiri je jedini igrač prvog kola koji je svladao bolje rangiranog igrača od sebe (Martina Vassallo Arguella) i tako pružio gledateljima mali zaplet uoči drugog kola turnira u kojem će pokazati hoće li se i on zaplesti protiv jednog od potencijalnih protivnika, Acasusa ili Montanesa.

ATP Acapulco, 27.2.2007., prvo kolo: Vanek (CZE) - Vassallo Arguello (ARG) 2:6, 6:1, 6:3, Devilder (FRA) - Fognini (ITA, Q) 7:6(2), 6:7(5), 6:4, Ferrero (ESP, 1) - Starace (ITA) 7:6(3), 4:6, 6:3, Chela (ARG, 4) - Roitman (ARG) 6:3, 6:2, Guzman (ARG, Q) - Kim (USA) 6:4, 6:2.

ATP Acapulco, 27.2.2007., parovi, prvo kolo: Berlocq/Massu - Fyrstenberg/Matkowski (2) 6:2, 6:4, Friedl/Kohlmann (3) - Martin/Vicente 6:1, 7:6(7), Acasuso/Calleri - Echagaray/Gonzalez 6:2, 6:4, Kerr/Skoch - Gallardo Valles/Garza 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!