Košarka

NBA: Wade nadigrao Kobea, Miami slavio

Bojan Poturica • utorak, 26.12.2006.

U već tradicionalnom susretu između Miami Heata i Los Angeles Lakersa koji je odigran na prvi dan Božića, aktualni prvak je slavio 101:85, a Dwyane Wade je u izravnom dvoboju uvjerljivo nadigrao Kobea Bryanta...

Miami Heat je na Božić odigrao poput prvaka te je pobijedio iznimno talentiranu momčad Lakersa sa lakih 101:85. Heat je vodio tokom cijele utakmice, a junak večeri bio je nevjerojatni Dwyane Wade koji je u potpunosti nadigrao Kobea Bryanta. Wade je postigao 40 koševa, a tome je dodao 11 asistencija, četiri ukradene lopte i četiri blokade. "Igrali smo na Dožić i pobijedili. Odlično. Sad se možemo vratiti kući i uživati znajući da smo odigrali odličnu utakmicu i da smo pobijedili. Ne postoji mnogo stvari koje su bolje od toga", rekao je Wade.

Miami je vodio tijekom cijelog susreta, a Lakersi nikada ozbiljnije nisu zaprijetili, prvenstveno zbog činjenice da je Kobe Bryant (16 koševa, šut 4-17) bio potpuno van utakmice za svoje pojmove. Pretpostavlja se da je glavni razlog gripa koja je Bryanta mučila par dana.

Lakersi su trice šutirali 1-13 u prvom poluvremenu, a u jednom trenutku su opalili pet u nizu, što nije posebno obradovalo trener Phila Jacksona. "Mogao sam ostati u svlačionici. Nije mi se svidjelo kako smo od početka ušli u utakmicu", rekao je Phil.

Osim Wadea kod Miamija su solidni bili Dorell Wright (10 koševa) i Alonzo Mouring (9 koševa, 8 skokova, 3 blokade). Kod Lakersa najbolji Ronny Turiaf (13 koševa, 7 skokova).

To je bila treća uzastopna pobjeda Heata nad Lakersima na Božić.

NBA rezultati, 25. prosinac 2006.:
Miami Heat - Los Angeles Lakers 101:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!