Nogomet

Novi kiks Arsenala, Liverpool razbijen u derbiju

Branimir Korać • subota, 09.09.2006.

U četvrtom kolu Premiershipa Arsenal je ponovno ostvario loš rezultat. Na svom travnjaku odigrao je tek 1:1 s Middlesbroughom iako je završnicu igrao s igračem više. Liverpool je u derbiju doživio katastrofu protiv Evertona...

Everton je u gradskom derbiju pregazio Liverpool s 3:0. Na Merseysideu Everton je bio bolja momčad i već na poluvremenu imao visokih 2:0. Poveli su domaćini u 24. minuti preko Tima Cahilla koji je uklizao na ubačenu loptu i doveo Everton u vodstvo. Na 2:0 povisio je Andy Johnson koji koristi velike pogreške Carraghera i Hyppije. Konačnih 3:0 postavio je Johnson u 90. minuti. U drugom dijelu Liverpool se trgnuo, Gerrard je pogodio i stativu, ali nisu uspjeli postići pogodak.

Arsenal nastavlja s lošim igrama. Protiv Middlesbrougha odigrao je tek 1:1 na svom novom Emirates stadionu. Middlesbrough je odigrao zatvorenu utakmicu, ali je ostvario povoljan rezultat. Vodili su od 22. minute pogotkom Jamesa Morrisona nakon pogreške Arsenalove obrane, a bod Arsenalu donio je Thierry Henry u 67. minuti iz jedanaesterca nakon što je Downing rušio Ebouea. Gosti su posljednjih pola sata igrali bez isključenog Georgea Boatenga.

Vezane vijesti

Bolton je u sudačkoj nadoknadi izboriop pobjedu nad Watfordom minimalnih 1:0. Watford je u dva navrata pogađao gredu, a nakon neiskorištenih prilika uslijedila je kazna u 92. minuti. Jedanaesterac za domaćina , ispravno dosuđen, realizirao je veteran Gary Speed za pobjedu 1:0.

Unatoč vrlo dobroj utakmici Charlton je poražen na Stamford Bridgeu 2:1. Chelsea još uvijek nije u top formi i to se osjeti na prezentacijama, ali u ovom kolu aktualni prvaci su slavili. Poveo je Chelsea već u šestoj minuti preko Didiera Drogbe. Nakon postignutog pogotka Chelsea je nastavio s napadima, ali preciznosti u završnici nije bilo. Charlton to kažnjava u 54. minuti kada bivši igrač Chelseaja Jimmy Flloyd Hasselbaink popravnava na 1:1. No u 63. minuti Chelsea ponovno dolazi do vodstva, a strijelac je Ricardo Carvalho. U posljednjim trenucima susreta jedanaesterac za Chelsea nije realizirao Frank Lampard.

Newcastle je do same završnice vodio protiv Fulhama 1:0 pogotkom Parkera, ali u završnici momčad iz Londona radi preokret i odnosi pobjedu. Prvo u 82. minuti McBride poravnava na 1:1, a zatim u 89. Bocanegra postavlja konačnih 1:2.

Kranjčarov Portsmouth bio je bolji od Wigana 1:0. Pobjedu Portsmouthu donio je Mwaruwari u 49. minuti. Niko Kranjčar nije igrao za domaćina obzirom da je tek doputovao u Englesku i očekuje ga proces "aklimatizacije".

U posljednjem današnjem susretu Manchester United na Old Traffordu bio je bolji od Tottenhama s minimalnih 1:0. Pobjednički pogodak za United postigao je Ryan Giggs već u devetoj minuti. Nakon ranog popgotka domaćina, Tottenham je "proigrao" i stvorio niz izglednih prilika, ali Van Der Sar je bio raspoložen i osigurao Manchesteru i četvrtu pobjedu.

Premiership, 4. kolo: Arsenal - Middlesbrough 1:1, Bolton - Watford 1:0, Chelsea - Charlton 2:1, Everton - Liverpool 3:0, Newcastle - Fulham 1:2, Portsmouth - Wigan 1:0, Sheffield UTD - Blackburn 0:0, Manchester UTD - Tottenham 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!