Nogomet

Budan ne staje, Genoa nije Juventus

Branimir Korać, Leo Tomašević • subota, 04.11.2006.

Igor Budan nastavlja tresti mreže u Serie A. U 11. kolu s Parmom je gostovao u Sieni te bio među strijelcima u remiju 2:2. U Serie B današnjim neriješenim rezultatom Genoa je zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku Serie B, ali neće moći dugo izdržati "prepotentnom" povratku "Stare dame"...

Parma nije uspjela slaviti u Sieni iako je imala pobjedu u rukama do same završnice susreta. Gosti su vodili 2:0 pogocima Morfea (35.) i Budana (70.), no u posljednjih 13 minuta Siena radi preokret. Prvo nekadašnji igrač kluba iz Kranjčevićeve Erjon Bogdani smanjuje na 2:1, a zatim u sudačkoj nadoknadi i donosi bod Sieni.

Catania je u gostima došla do vrijedne pobjede protiv Reggine. Gosti su slavili minimalno 1:1 pogotkom Corone u 69. minuti susreta.

Vezane vijesti

Najvažnija utakmica desetog kola Serie B će se igrati u Napulju u ponedjeljak navečer gdje će pun stadion navijača prisustvovati susretu Napoli - Juventus, većina njih u nadi da prva utakmica u nižoj ligi između ta dva povijesna suparnika može dovesti do prvog poraza torinskog kluba.

Najuvjerljiviju trku za prvo mjesto protiv Juventusa je dosada vodila Genoa koja je uspjela zadržati čelo ljestvice, ali je kod kuće zaradila samo jedan bod protiv "ratobornog" Crotonea.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Frosinone nastavlja s iznenađenjima i pobjedama nakon lošeg početka prvenstva pa je sada svladao i Bolognu, klub koji se smatra među favoritima za prelazak u višu ligu.

U jučerašnjem susretu Piacenza je slavila protiv Modene u gostima s 2:1 i tako je sada sama na drugom mjestu sa samo jednim bodom zaostatka za vodećom Genoom.

Serie A, 11. kolo:
Siena - Parma 2:2, Reggina - Catania 0:1.

Serie B, deseto kolo:
Arezzo - Lecce 0:1, Bari - Spezia 2:0, Frosinone - Bologna 2:1, Genoa - Crotone 1:1, Mantova - Cesena 4:3, Pescara - Treviso 2:2, Vicenza - Verona 0:1, Rimini - Albinoleffe 1:1, Triestina - Brescia 0:0, Modena - Piacenza 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!