Nogomet

Milan pao u Bergamu

Leo Tomašević • nedjelja, 05.11.2006.

Deseto kolo Serie A donijelo je novi kiks Milana, ovaj puta u Bergamu kod Atalante. Milanezi su poraženi 2:0 čime sve više zaostaju za vrhom. Tamo se i dalje nalaze Inter i Palermo nakon današnjih pobjeda od po 2:0 nad Ascolijem i Sampdorijom...

Inter slavi protiv Ascolija s 2:0 i drži vodstvo u campionatu. Milanski klub je poveo u 41. minuti prvog poluvremena golom Javiera Zanettija, koji je naletio na šut Crespa i tako vodstvom ušao u drugo poluvrijeme iako je Ascoli igrao dobro i bio više puta opasan napadima Bjelanovića. U drugom dijelu gosti su odmah nastavili pokušaje da dođu do pogotka, ali najopasniji je bio Figo koji u osmoj minuti, samo minutu nakon ulaska na teren na mjesto Grossa, dodaje vrlo opasnu loptu prema Crespu i Cudini zabija autogol u pokušaju da zaustavi akciju. U 20. minuti drugog poluvremena Julio Cesar je obranio jedanaesterac za Ascoli. Bjelanović je odigrao cijeli susret.

Palermo svaku nedjelju dokazuje da s pravom dijeli prvo mjesto na ljestvici Serie A pobjedama, danas protiv Sampdorije s 2:0, kvalitetnom i zabavnom igrom, zahvaljujući treneru Guidolinu i dobrim igračima, naročito Coriniju. Baš je on danas zabio prvi gol za domaćine u 35. minuti prvog poluvremena iz slobodnog udarca, a udvostručio je prednost Zaccardo u 25. minuti drugog poluvremena.

Vezane vijesti

Veliko iznenađenje dana je poraz Milana u Bergamu protiv Atalante 2:0. Dok je prvi dio susreta bio izjednačen i odigran ponajviše na centru terena taktičkim potezima, u drugom dijelu su rossoneri krenuli u napad i neočekivano u petoj minuti je Ventola pogodio prelijepim šutom sa crte šesnaesterca. Nakon dobivenoga gola Milan je povećao ritam, ali je obrana Atalante izdržala, utakmica se "ugasila" zbog velikog umora i u sudačkoj nadoknadi Soncin je postigao drugi gol za domaćine. Šimić je odigrao svih devedeset minuta, ali nije donio sreću svome klubu, danas je naime prvi puta da Milan nije pobijedio s hrvatskim reprezentativcem na terenu od prve minute nakon sedam uzastopnih uspjeha.

Lazio je u Empoliju igrao neriješeno 1:1 pogotkom u 17. minuti prvog poluvremena Pandeva koji se našao sam pred golmanom, prevario ga te lobom donio vodstvo rimskom klubu. Nakon tri isključenja, domaćini su izjednačili s devet igrača protiv deset u 42. minuti drugog poluvremena golom Vannucchija.

Ružna utakmica je odigrana u Livornu gdje su domaćini savladali Udinese s 1:0 golom Bakayokoa u 28. minuti drugog poluvremena. Knežević je ostao na klupi svih devedeset minuta.

Ostala dva susreta su završili neriješeno: Chievo i Cagliari bez golova, a u Torinu je Messina povela u 36. minuti prvog poluvremena golom Cordove, a granate su izjednačili u 16. minuti drugog poluvremena golom Stellonea.

U posljednjem susretu Roma je svladala Fiorentinu 3:1. Ujfalusi je već u 15 minuti doveo goste u vodstvo, ali De Rossi s jednim i Taddei s dva gola rade preokret.

Serie A, deseto kolo:
Atalanta - Milan 2:0, Chievo - Cagliari 0:0, Empoli - Lazio 1:1, Inter - Ascoli 2:0, Livorno - Udinese 1:0, Palermo - Sampdoria 2:0, Torino - Messina 1:1, Roma - Fiorentina 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!