Nogomet

Portsmouthu bod na Emiratesu, Liverpool uvjerljiv

Marin Vuković • subota, 16.12.2006.

Zahvaljujući sjajnom preokretu u samo dvije minute Arsenal je na Emirates stadionu spasio bod protiv vrlo dobrog Portsmoutha, za kojeg je 20 minuta odigrao i naš Niko Kranjčar. Liverpool je izborio drugu uzastopnu uvjerljivu pobjedu na gostovanjima, a Newcastle nastavio uspon na ljestvici...

Portsmouth je s gostovanja u Londonu mogao odnijeti sva tri boda i obilježiti ovo kolo senzacijom, ali su u vrlo kratkom razdoblju ispustili veliku prednost. Unatoč vrlo lošoj igri obje momčadi u prvih 45 minuta, Portsmouth je iskoristio posljednji napad u prvom poluvremenu i na odmor otišao s pogotkom prednosti. Slobodan udarac izveo je Matthew Taylor, pronašao u šesnaestercu Davida Thompsona koji glavom gađa vratnicu, a odbijenu loptu u praznu mrežu šalje Noe Pamarot.

Odmah početkom drugog dijela Pompey je nagovijestio mogućnost velike senzacije. Baš kao i prije tjedan dana kada je fenomenalnim pogotkom s 35 metara oduševio nogometne sladokusce, Matthew Taylor je ponovno pokazao da ima sjajan udarac. Primio je loptu na rubu šesnaesterca iskosa i volejem je neobranjivo smjestio u gornji lijevi kut Lehmannova gola. Iako je situacija mirisala na veliku pobjedu Portsmoutha, uslijedila je opsada gola Davida Jamesa i u samo dvije minute topnici su anulirali prednost gostiju.

Vezane vijesti

Emmanuel Adebayor je u 58. minuti iskoristio odlično ubacivanje Hleba i zakucao loptu u mrežu za 1:2, a ubrzo zatim lošu intervenciju gostujuće obrane iskoristio je kapetan Gilberto Silva i smjestio loptu u donji desni kut Jamesova gola. Mogao je Arsenal u tim trenucima napuniti mrežu gostiju, redale su se prilike, ali pogodaka više nije bilo. U 71. minuti susreta u igru je ušao i naš Niko Kranjčar zamijenivši Thompsona, ali bez zamjetnog učinka do kraja susreta.

Katastrofalan učinak Liverpoola na gostovanjima polako poprima sasvim drukčiji izgled. Nakon što su prije dva tjedna s četiri pogotka napunili mrežu Wigana, danas su svom domaćinu Charltonu zahvalili na gostoljubivosti s jednim pogotkom manje i skočili na treće mjesto na ljestvici. Već u trećoj minuti Traore je zakvačio Jermainea Pennanta i skrivio jedanaesterac, kojeg je realizirao Xabi Alonso. Minimalna prednost gostiju dugo je stajala na semaforu, sve do 82. minute kada Craig Bellamy povisuje na 2:0, a konačnu potvrdu pobjede donosi Steven Gerrard dvije minute prije kraja.

Četvrtom pobjedom u posljednjih pet susreta Newcastle se probio do sredine ljestvice i gotovo zaboravio na jedno od najlošijih otvaranja sezone u povijesti. Iako će današnju izvedbu također vrlo brzo htjeti zaboraviti, upisat će tri boda protiv solidnog Watforda koji je zaslužio najmanje bod iz ove utakmice. Nakon prvog dijela bez pogodaka, drugo poluvrijeme otvorio je gol Obafemija Martinsa. Ubrzo nakon toga gosti izjednačuju preko Hameura Bouazze, a pet minuta prije kraja tri boda svrakama drugim pogotkom na utakmici donosi Martins.

Blackburn je izborio vrijednu gostujuću pobjedu svladavši Reading s 2:1, iako su domaći poveli golom Harpera. Izjednačio je Benni McCarthy, a šest minuta prije kraja sjajnim udarcem pobjedu gostima donosi David Bentley. Gosti su bili uspješni i u dvoboju Wigana i Sheffield Uniteda, a jedini pogodak postigao je na isteku prvog dijela Rob Hulse.

Posljednji subotnji dvoboj pripao je Boltonu, koji je na gostovanju kod Aston Ville izborio pobjedu zahvaljujući jedanaestercu u 75. minuti. Nakon što je Stilian Petrov u kaznenom prostoru srušio Nicolasa Anelku, najstrožu kaznu je u pogodak pretvorio Gary Speed.

Premiership, 18. kolo, 16.12.2006:
Arsenal - Portsmouth 2:2, Charlton - Liverpool 0:3, Newcastle - Watford, Reading - Blackburn 1:2, Wigan - Sheffield United 0:1, Aston Villa - Bolton 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!