Nogomet

Aberdeenu bodovi i drugo mjesto

Marin Vuković • subota, 16.12.2006.

U iščekivanju najvećeg i jedinog pravog škotskog derbija između Glasgow Rangersa i Celtica, koji se igra sutra na Ibroxu, odigrane su sve ostale utakmice 19 kola škotskog Premiershipa. Aberdeen je pobjedom protiv Heartsa izbio na drugo mjesto, dok je u preostale četiri utakmice palo čak 15 pogodaka...

Aberdeen je u posljednjih devet kola poražen tek jednom, i to protiv Celtica u Glasgowu. Sjajan je to učinak koji je i nagrađen preskakanjem Glasgow Rangersa i preuzimanjem drugog mjesta na ljestvici. Sva tri boda na gostovanju kod Heartsa osvojili su zahvaljujući pogotku Stevea Lovella tri minute prije kraja utakmice.

Pravi festival golova navijačima su priredili Inverness CT i Kilmarnock, a na kraju su pobjedu odnijeli gosti s 4:3. Pogotkom Darrena Dodsa u šestoj minuti Inverness je poveo, no Kilmarnock preokreće pogocima Naismitha i Nisha u razmaku od samo šest minuta. Do kraja poluvremena domaći su se pobrinuli za novi preokret jer prvo Dods izjednačuje u 39. minuti, a zatim u posljednjoj minuti prvog dijela Dargo iz jedanaesterca dovodi Inverness u vodstvo od 3:2. Nish i Naismith ponovno su u prvom planu u nastavku utakmice i pogocima u 50. odnosno 68. minuti ponovno okreću susret u suprotnom smjeru za konačnih 3:4.

Vezane vijesti

Pet pogodaka vidjeli smo u susretu Motherwella i Dundee Uniteda. Iako je Motherwell bio bolja momčad veći dio utakmice, i u ovom su susretu slavili gosti koji su prvi dio riješili u svoju korist golovima Samuela i McCrackena. U nastavku, u razdoblju od 62. do 68. minute slijedi preokret domaćina, Foran iz jedanaesterca i Reynolds dovode Motherwell na 2:2, ali pobjedu Dundee Unitedu donosi Noel Hunt 11 minuta prije kraja.

Jedini domaćin koji je danas uspio osvojiti bodove bio je Falkirk, svladavši Hibernian po drugi put ove sezone. U tome im je pomogao i igrač Hibsa Shelton Martis postigavši autogol u 14. minuti, a na 2:0 povisio je sedam minuta kasnije Craig. Konačnih 2:1 postavio je Fletcher u 56. minuti.

St. Mirren i Dunfermline, dvije momčadi s dna ljestvice, odigrali su neodlučeno 0:0.

Škotski Premiership, 19. kolo, 16.12.2006:
Hearts - Aberdeen 0:1, Inverness CT - Kilmarnock 3:4, Motherwell - Dundee United 2:3, Falkirk - Hibernian 2:1, St. Mirren - Dunfermline 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!