Nogomet

Chelsea ostao na minus šest, vratio se Henry

Marin Vuković • utorak, 02.01.2007.

Chelsea ipak nije uspio iskoristiti jučerašnji remi Manchester Uniteda i smanjiti prednost trenutnog lidera prvenstva. Na gostovanju kod Aston Ville ubilježili su i treći uzastopni remi. Nakon više od mjesec dana stanke zbog ozljede u momčad Arsenala vratio se Thierry Henry i sudjelovao u uvjerljivoj pobjedi topnika nad Charltonom...

Tri kola bez pobjede. Da se radi o momčadi poput Watforda, Charltona ili pak Sheffield Uniteda, ne bi to bilo ništa čudno, ali kada se radi o najskupljoj momčadi današnjice i dvostrukom, aktualnom prvaku Engleske, onda je to podatak vrijedan spomena. Posljednji put takvo se što Chelseaju dogodilo u razdoblju između 10. i 25. travnja 2004. godine, ali tada je to bila sasvim druga momčad. Činilo se da je Manchester United remijem na St. James Parku ponovno dao priliku Mourinhovoj momčadi da se primakne na prihvatljivih četiri boda zaostatka, no nakon 22. kola razlika će i dalje ostati šest bodova.

Što se utakmice tiče, Chelsea je bez dvojbe bio dominantna strana i već u prvih 45 minuta trebali su i morali riješiti susret u svoju korist. Ovaj put Didier Drogba nije bio na visini, promašivši nekoliko prilika, a nisu se proslavili niti ostali njegovi suigrači. Dodatne probleme Joseu Mourinhu i već ionako problematičnoj Chelseajevoj obrani svakako će stvoriti ozljeda Khalida Boulahrouza koji je travnjak morao napustiti već nakon pola sata igre.

U posljednjih pola sata Mourinho je pokušao i s Andrijem Ševčenkom, ali Ukrajinac je daleko od ubojitosti iz Serie A. Na kraju Aston Villa može biti zadovoljna što je protiv aktualnog prvaka prekinula niz od četiri poraza, a svakako najzadovoljniji bit će Alex Ferguson koji je s Unitedom održao opipljivu prednost.

Arsenal bez Henryja i Arsenal s Henryjem dvije su sasvim različite momčadi. Ozljeda išijasnog živca koja je kapetana londonske momčadi izbacila izvan stroja napokon je prošlost i jedan od najboljih napadača današnjice mogao je pomoći svojoj momčadi u hvatanju priključka s vrhom Premiershipa.

Od samog početka utakmice topnici su krenuli po pobjedu i bilo je samo pitanje s koliko će se golova u mreži Charlton vratiti kući. U 29. minuti Osei Sankofa je neoprezno srušio Robina Van Persieja te je sudac pokazao na bijelu točku, a odmah nakon toga i isključio Charltonova braniča. Dojma smo - prestrogo. Precizan iz kaznenog udarca bio je Henry. Arsenalov kapetan bio je zaslužan i za drugi pogodak domaćina, odigravši lijepu kombinaciju s Justinom Hoyteom koji postiže svoj prvijenac u crveno-bijelom dresu.

Treći pogodak Arsenala stigao je iz drugog jedanaesterca na utakmici, a u šesnaestercu je srušen, pogađate, upravo Thierry Henry. Prepustio je izvođenje najstrože kazne Van Persieju koji povisuje na 3:0, a Nizozemac zatim u sudačkoj nadoknadi postavlja i konačnih 4:0.

Premiership, 22. kolo, 02.01.2007:
Aston Villa - Chelsea 0:0, Arsenal - Charlton 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!