Automoto

Alonso: ''Ferrari je ispred nas''

Ante Kojundžić • petak, 02.03.2007.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso priznao je da momčad iz Maranella trenutno ima brži bolid od McLarena, kao što se moglo i vidjeti tokom testiranja u Bahreinu gdje je Massa većinu testova završio na vrhu poretka…

Dio zasluge zašto je Ferrari brži od ostalih vjerojatno pripada i Bridgestone gumama pošto je poznato da je japanski proizvođač u vrlo bliskom odnosu s talijanskom momčadi. Ipak, nove komponente gume su iste za sve, a brži će biti onaj tko se uspije što prije prilagoditi novim gumama.

''Mislim da je Ferrari ispred svih, brzi su i konzistentni'', kaže Alonso. ''Također mislim da su BMW, Renault, Williams i McLaren podjednaki što se brzine tiče.'' Što Ferrari čini bržim, u McLarenu još ne znaju: ''Nitko ne zna u ovom trenutku. Ferrari je brz i u jednom krugu i na duže staze. Mi moramo nastaviti poboljšavati bolid, grip, snagu, štogod.''

Vezane vijesti

Tko će biti glavna Ferrarijeva uzdanica? ''Šanse za obojicu su 50-50. Svi su mislili da će Kimi dolaskom u Ferrari preuzeti mjesto prvog vozača, no odjednom svi vide da je i Felipe jako brz. Bilo tko od njih dvojice može pobijediti'', drži Španjolac.

Što se tiče njegovog McLarena, Alonso kaže kako će do Australije i prve utrke sezone 18. ožujka momčad nastaviti poboljšavati bolid u aerodinamičkom tunelu i siguran je kako će imati konkurentan auto na početku sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!