Košarka

Sve ili ništa u Kölnu

Branimir Korać • utorak, 09.01.2007.

I ovo kolo Eurolige po običaju donosi niz zanimljivih susreta. Najzanimljivije trebalo bi biti u Kölnu gdje utakmicu odluke igraju RheinEnergie i Climamio. Poraženi u ovom susretu može zaboraviti drugi krug, a imperativ pobjede imaju i Napoli, Fenerbahče, Unicaja, Lottomatica te naravno Cibona i Partizan...

Skupina A

Tau Ceramica i Olympiakos mirno igraju u nastavku prvog kruga obzirom da su osigurali prolaz u slijedeći krug. Perasovićev Tau u 11. kolu gostuje kod Efes Pilsena koji pobjedom u ovom susretu može praktički također osigurati prolaz. Obojica trenera svjesni su kako ih očekuje težak dvoboj, a Tau unatoč tome što nema imperativ pobjede, neće samo tako prepustiti pobjedu Efesu. Momčad iz Vitorije ima devet pobjeda u nizu u Euroligi i sigurno taj niz želi nastaviti. Efes je čudna momčad, ali to "čudna" je zato što protiv jakih protivnika redovno igra sjajno i nerijetko izlazi kao pobjednik, ali zato protiv na papiru slabijih momčadi podbacuju i bespotrebno siju bodove.

Vezane vijesti

Utakmica biti ili ne biti igra se u Kölnu. RheinEnergie ugošćuje Climamio u susretu koji će jednu od ove dvije momčadi izbaciti iz igre za prolaz. Climamio je s dvije pobjede posve razočarao, ali u posljednje vrijeme igra sve bolje i napredak je očit. U posljednjem prvenstvenom kolu u Trevisu su nadjačali Benetton što sigurno govori o podizanju forme. Dinamo u Moskvi dočekuje Prokom i nalazi se u istoj situaciji kao Efes Pilsen, pobjedom osigurava prolaz. Prokom se pak nalazi u borbi za peto mjesto u skupini i pokušat će napraviti iznenađenje. Olympiakos bi u Pireju trebao imati lagan posao protiv Le Mansa.

Skupina B

Nama apsolutno najzanimljivija skupina. Prvi susret na rasporedu je u srijedu u kojem Unicaja gostuje kod Union Olimpije. Union Olimpija se već praktički oprostila od prolaza u drugi krug i u ovom susretu navijat ćemo za "zmajčeke" da svladaju jaku ekipu iz Malage kojoj će ponovno nedostajati Marcus Brown, ali u Ljubljanu će putovati Mario Tušek novopridošli krilni centar. Vrlo važan susret za Unicaju, pobjedom bi odškrinuli vrata drugog kruga.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Repešina Lottomatica dočekuje jedinu neporaženu momčad dosadašnjeg dijela Eurolige Panathinaikos. Nadamo se da Obradovićeva ekipa ima dovoljno želje doći do pobjede u Rimu jer bi i taj poraz Lottomatice jednako kao i poraz Unicaje pomogli Ciboni. Neven Spahija i Nikola Vujčić gostuju kod Joventuta u izravnoj borbi za drugo mjesto u skupini. "Vujo" će svoje napraviti, u to ne treba sumnjati, a ako bude imao podršku i pokojeg suigrača, Maccabi bi mogao slaviti.

Skupina C

U skupini C jasno je da su CSKA i Barcelona osigurali prolaz u drugi krug te da je Žalgiris izgubio svake šanse za prolaz. Sve ostale momčadi u igri su za prolaz, a najbliži potvrđivanju mjesta u drugom krugu je Benetton. No Talijani u ovom kolu imaju izuzetno težak zadatak, na svom parketu ugošćuju CSKA, Moskovljane koji nemaju milosti prema svojim protivnicima. Benetton je u vrlo lošoj formi što pokazuju i posljednji nastupi u talijanskom prvenstvu, no uz pomoć pune dvorane mogao bi doći do pobjede. Posebice što je i motiv njihov adut.

U dosta dobroj situaciji nalaze se Pau Orthez bi Aris, a pobjednik u njihovom međusobnom dvoboju doći će na korak od prolaza dalje. Fenerbahče i Napoli moraju pobijediti kako bi zadržali šanse za prolaz. Turci gostuju kod demotiviranog Žalgirisa, najvećeg razočaranja ovosezonskog izdanja Eurolige, dok Napoli ugošćuje sve bolju Barcelonu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!