Košarka

Unicaja sama sebe izbacuje

Branimir Korać • srijeda, 10.01.2007.

Sve pohvale Union Olimpiji za sjajnu predstavu u večerašnjem susretu Eurolige u kojem je pregazila Unicaju. Unicaja je mlakim pristupom i očajnom igrom dosta kompromitirala šanse za prolaz u drugi krug...

Skupina A

Tau Ceramica nema milosti. Perasovićeva momčad ubilježila je desetu uzastopnu pobjedu u Euroligi svladavši u Istanbulu Efes Pilsen 84:78. Iako je Efesu trebala pobjeda za potvrdu nastupa u drugom krugu, Tau nije imao milosti i angažiranom igrom došao je do pobjede. Priča susreta svodi se na konstantnu prednost Tau Ceramice od sedam-osam poena koju su domaćini uspijevali spustiti na dva-tri poena zaostatka, ali nisu mogli probiti to granicu i na kraju Tau slavi.

Vezane vijesti

Najbolji kod Tau Ceramice bili su Serkan Erdogan s 18 poena (6/12) i Luis Scola sa 17 poena (8/12). Odličnu utakmicu odigrao je i Zoran Planinić koji je za 31 minutu ubacio osam poena (3/8) uz deset asistencija i četiri skoka. Kod Efesa Marcus Haislip 23 poena (7/13) i sedam skokova te Horace Jenkins 20 poena (8/17) i šest asistencija. Nikša Prkačin za 24 minute ubacio je devet poena (4/7) uz sedam skokova.

Utakmicu "životnog značaja" igrali su u Kölnu RheinEnergie i Climamio. Poraz je značio gotovo siguran oproštaj od drugog kruga dok je pobjeda ostavljala kakve-takve šanse. Iako su Nijemci igrali na svom parketu, Climamio je bio taj koji je bio u ulozi favorita i njegova pobjeda 90:78 nije iznenađenje. Momčad iz Bologne dolaskom Turčina Atamana na klupu igra sve bolje i to su pokazali i u Njemačkoj. Utakmica je odlučena u posljednjoj četvrtini kada gosti bježe na 80:69 i tu prednost drže do kraja susreta.

Climamio su predvodili Stefano Mancinelli s 18 poena (8/10) i Tyus Edney sa 17 poena (7/12) i sedam asistencija. Kod RheinEnergieja Marcin Gortat 19 poena (9/12) i 12 skokova te Immanuel McElroy 13 poena (5/5) i šest asistencija.

Skupina B

Unicaja je upisala katastrofalan poraz u Ljubljani i taj će ju poraz možda stajati prolaza u drugi krug Eurolige. Ako ne mogu svladati Union Olimpiju, kako će tek izaći na kraj vani s Partizanom i doma s Panathinaikosom, jako teško... Poraz se može dogoditi, ali ono što su igrači Unicaje odigrali u Ljubljani graniči s glupošću. U tako važnoj utakmici napraviti brdo taktičkih pogrešaka, ne pokazati nimalo želje za pobjedom, stvarno je neshvatljivo. Do same završnice utakmice Unicaja nije imala niti jedan (!!) napadački skok. Forsirao se šut za tricu koji je bio užasan (3/18 na kraju), u obrani se igralo vrlo mlako i dozvoljavalo se igračima Olimpije da pune koš kako žele.

Slika 1 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Na kraju je bilo 87:59 za Union Olimpiju, a gosti su bili blizu i gubitka utakmice s 40 poena zaostatka. Drugo gostovanje u nizu i teška katastrofa za Unicaju. Nakon Joventuta, lekciju im je očitala i Olimpija. No ne bunimo se, ovakav rezultat ide na mlin Ciboni.

Sjajnu utakmicu odigrali su Marko Milič koji je ubacio 19 poena (8/9) uz pet skokova te Ender Arslan sa 16 poena (5/12) i šest asistencija. Kod očajnih gostiju nešto je pokušavao Pepe Sanchez koji je ubacio 13 poena (4/5) uz pet skokova.

Skupina C

Moskovski CSKA još jednom je dokazao snagu, ovaj put preko leđa Benettona. Moskovljani su u Italiji slavili 68:60, potpuno očekivano obzirom da su domaćini u vrlo lošoj formi u posljednje vrijeme. Ovom pobjedom CSKA je došao još bliže osvajanja prvog mjesta u skupini C dok je Benetton propustio priliku osigurati drugi krug već sada.

Najbolji kod CSKA bili su Matjaž Smodiš sa 17 poena (8/9) i sedam skokova te Aleksej Savrašenko 15 poena (7/8) i pet skokova. Kod domaćina Matteo Soragna 19 poena (5/9) i Nikolaos Zisis s deset poena (3/7) i pet asistencija.

A vrlo blizu prolaza došao je Pau Orthez domaćom pobjedom nad Arisom 77:62. Raspoloženi Francuzi dominirali su cijelim susretom i na kraju zasluženo slavili. Goste je uništio očajan šut za tricu 1/19 no ovaj poraz im ne znači i ostajanje bez šansi za prolaz.

Kod Paua istaknuli su se Cedric Ferchaud, Michael Wright i Britton Johnsen s po 12 poena, a kod Arisa Alex Scales i Mike Wilkinson s po 17 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!