Tenis

Ljubičić: "Mogu kriviti samo sebe"

HINA • ponedjeljak, 15.01.2007.

Od četvero hrvatskih predstavnika koji su u ponedjeljak izašli na teniske terene u Melbourneu, samo je Mario Ančić prošao u drugo kolo Australian Opena...

Najveće razočaranje priredio je četvrti nositelj prvog grand slama sezone Ivan Ljubičić, koji je nakon skoro tri sata borbe izgubio od Amerikanca Mardyja Fisha. Amerikanac je slavio sa 4:6, 7:6 (2), 6:4, 6:4.

"Srećom, naviknuo sam na razočaranja na grand slam turnirima", našalio se nakon meča Ljubičić.

Nakon toga pokušao je ozbiljnije analizirati razloge poraza. "Mogu samo sebe kriviti. Nakon što sam osvojio turnir u Dohi, u Melbourne sam stigao s velikim očekivanjima. Čini mi se da sam si nepotrebno stvorio psihološki pritisak. Kad igram na ATP turnirima onda se doista osjećam kao četvrti igrač svijeta, no čim dođem na Grand Slam turnire osjećam veliki pritisak", kazao je Ljubičić. "Do zadnjeg trena sam vjerovao da mogu napraviti preokret, ali Fish bi uvijek pronašao pravi udarac. Odigrao je odličan meč, a dobro je i servirao."

Ljubičić je prošle godine igrao u četvrtfinalu Australian Opena, a sada se zaustavio već na prvoj prepreci. Na posljednja dva grand slam turnira ispao je u prvom kolu, na US Openu izgubio je od Feliciana Lopeza, a sada je bio bolji Mardy Fish.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!