Ostali sportovi

"U Bukurešt po dva metra"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 05.02.2007.

Povratak visinama preko 200 centimetara najavila je najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Le Meridien Lav hotelu u Splitu...

Splićanku u zgusnutom rasporedu skakačkih mitinga 9. veljače očekuje put u Bukurešt gdje će se na Monica Iagar Grand Prix mitingu (nazvan po europskoj prvakinji 1998., Rumunjki Monici Iagar-Dinescu) pokušati vratiti skokovima preko dva metra.

Glavnu će bitku Blanka voditi s Bugarkom Venelinom Venevom (pobijedila jučer Hellebaut u njenom Gentu s preskočenih 198 cm), te domaćom predstavnicom Oanom Pantelimon, brončanom s OI u Sydneyju 2000. Ali i sa samom sobom jer, kako je i sama izjavila, tek je s preskočena dva metra u Göteborgu osjetila količinu pritiska koji si je nametnula.

Vezane vijesti

"Očekujem kvalitetne skokove i pravi okršaj s Venevom. Odmora između mitinga i nema previše, ali birati se ne može. Osam je natjecanja pred nama uključujući i EP u Birminghamu i skakati se mora. Što očekujem? Skok preko dva metra", najavila je 23-godišnja hrvatska rekorderka (205 cm).

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Blanka se osvrnula i na subotnji miting u Arnstadtu od kojeg nakon fizičkog i psihičkog pražnjenja niti 48 sati ranije nije previše očekivala. Ironija je tek da je s tehnički najkvalitetnije izvedenim skokovima njemački miting okončan s najnižom dosad apsolviranom visinom (195 cm) te trećim mjestom u konačnom poretku.

Potpisana je i suradnja između glavnog sponzora skakačkog mitinga koji će se 24. veljače održati na Gripama, Croatia osiguranja, te jedinog splitskog visokokategornika, Le Meridien Lav hotela koji će ugostiti najbolje svjetske visašice.

Dolazak su zasad potvrdile Kajsa Bergqvist, Veneva, a prema posljednjim informacijama vrlo je izvjestan i nastup Ruskinje Ane Čičerove. Jedno je sigurno, luksuza im neće nedostajati, a organizator je za svaki slučaj osigurao i 20.000 eura nagrade u slučaju obaranja svjetskog dvoranskog rekorda (Bergqvist, 208 cm) što je manager hotela John Wood Blanki od srca zaželio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!