Ostali sportovi

Blanka treća u Arnstadtu

Sportnet, Maja Giljanović • subota, 03.02.2007.

Rano popodnevno izdanje 31. tradicionalnog visaškog natjecanje u Arnstadtu donijelo je malo iznenađenje i pobjedu Ruskinje Ane Čičerove, s njenim ovosezonskim naboljim rezultatom od 198 cm. Druga je bila Šveđanka Kajsa Berqvist, koja je i treće svoje ovogodišnje natjecanje završila s preskočenih 195 cm. Naša Blanka je zauzela treću poziciju s istim rezultatom, ali jednim pokušajem više na visini od 192 cm...

"Danas sam skakala tehnički dobro, ali sam se osjećala jako umornom. Visine nisam smjela propuštati da se ne ohladim zbog jako dugih pauza između pokušaja. Naime na zaletištu smo se izmjenjivali sa muškim skakačima, tako se natjecanje odužilo na neuobičajenih 3 i po sata".

Rani početak skakačkog dijela natjecanja (13.30) kao i njegova dugotrajnost (preko tri sata) koje je rezultat naizmjeničnih skokova s atletičarima (pobjedu je, inače, s visinom 238 cm odnio Rus Jaroslav Ribakov) doprinijela je pomalo iznenađujućem slavlju također Ruskinje, ali ne kako bi se očekivalo Jelene Šlesarenko (četvrta s 195 cm) već Ane Čičerove. 24- godišnja europska dvoranska prvakinja 2005. je, naime, postavila svoj ovogodišnji najbolji rezultat jedina preletjevši 198 centimetara te slavila ispred drugoplasirane Kajse Bergqvist i trećeplasirane Blanke. Trolist ljutih suparnica s mitinga u Goteborgu sredinom tjedna je preskočio identičnih 195 centimetara, ali je zahvaljujući manjem broju pokušaja na nižim visinama Šveđanka završila tik uz slavljenicu.

Vezane vijesti

Stuttgart je, uobičajeno, rezultirao cijelim nizom vodećih ovosezonskih rezultata. Izdvojimo tako Kenijca Korira na 3000 metara (7:37.35), Ukrajinku Patljuk na 800 metara (1:58.67) te predstavnicu Djevičanskih otoka Jones na 60 metara (7.16) kao i Nigerijca Fasubu također u sprintu (6.48).

Daleko najvredniji je rezultat, pak, pristigao u utrci na 3000 metara u kojoj je Etiopljanka Meseret Defar za preko četiri sekunde srušila godinu dana star svjetski rekord Šobukove koji sada iznosi 8:23.72.

Još jedno postolje u dosadašnjem dijelu dvoranske sezone je slađi dio današnje Blankine priče, a energija za veće visine potrošena je prije dva i po dana u jako emotivnom natjecanju u Göteborgu.

Sljedeći dvoranski ispit biti će u Bukureštu 9. veljače.

Poredak, ženski vis:
1. Ana ČIČEROVA (Rus) 198 cm
2. Kajsa BERGQVIST (Šve) 195 cm
3. Blanka VLAŠIĆ (Hrv) 195 cm

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!