Nogomet

Nantes - kup maheri

Maja Giljanović • srijeda, 28.02.2007.

Nogometaši Nantesa su se u remakeu finala odigranog 1999. plasirali u svoje šesto polufinale Francuskog kupa u posljednjih devet sezona, na jedanaesterce nadmašivši momčad Sedana. Posljednjeplasirani u prvenstvu domaćin te kanarinci s tek bodom više predzadnji, tražili su mogućnost spašavanja sezone jer bodovni zaostatak za izlaskom iz zone ispadanja je velikih pet bodova (Valenciennes)...

Sedan je prešao u vodstvo u 13. minuti golom Amalfitana na savršeno precizno dodavanje Pujola. Radost desetak tisuća navijača, međutim, nije dugo potrajala jer već u 15. Keseruov se udarac nezgodno odbija te vara Trevisana. Pasqualettijeva je momčad bila daleko opasnija, ali Mais, Oudah i Boutabout nikako ne pronalaze put prema Barthezovoj mreži. Bivša je reprezentativna jedinica vrhunskim obranama zaslužila i pomoć Fortune; u trećoj minuti sudačke nadoknade Nantesova se obrana spetljala te je Pierre umalo svladao svog vratara, ali se lopta ipak odbija od vratnice.

Najveću prigodu za pobjedu Nantes ne koristi u 99. minuti kada Diallov prodor pravovremenom intervencijom zaustavlja Trevisan. Jedanaesterce su, pak, igrači izvodili sa sigurnošću sve do šeste serije i Barthezove obrane Marinovog udarca kojeg kapetan Da Rocha potvrđuje i šalje svoje suigrače u polufinale s nadom da će se ponoviti trijumfalne 1999. te 2000. godina.

Vezane vijesti

Prošlogodišnji se finalist (PSG 1:2), pak, s lakoćom razračunao s Vannesom. Trećeligaška momčad (sedamnaestoplasirana odnosno u zoni ispadanja) je ionako stigla impresionirana veličinom utakmice, a situaciju je dodatno pogoršao rani gol Nianga u drugoj minuti kojim su im se praktički odsjekle noge. 32 tisuće navijača na Velodromeu vidjelo je razigrani Marseille koji je tako prekinuo lošu seriju igara (tek dva osvojena od mogućih 15 prvenstvenih bodova) i s još četiri trasirao put u polufinale. Strijelci su bili u 32. te 65. Maoulida, 61. Cisse i u prvoj minuti sudačke nadoknade Pagis.

U preostala se dva četvrtfinala danas sastaju Montceau i Lens te Sochaux i PSG.

Francuski kup, četvrtfinale:
Sedan - Nantes 1:1 (5:6 na jedanaesterce), Marseille - Vannes(3) 5:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!