Nogomet

Senzacija Montceaua

Maja Giljanović • srijeda, 28.02.2007.

Prvo od dva preostala četvrtfinalna dvoboja Kupa Francuske pružilo je nevjerojatnu predstavu petoligaša Montceau-les-Minesa koji je u Guegnonu eliminirao (i posve nadigrao) drugoplasiranu momčad francuskog prvenstva, Lens...

Igrači Francoisa Gillota stigli su u Burgundiju rutinski izboriti prolaz u polufinale usprkos činjenici da im je današnja utakmica bila već treća u razmaku od samo pet dana. Trebali su imati na umu Bordeaux koji je nonšalanciju platio glavom u osmini finala te se postaviti pametnije jer je od samog početnog sučevog zvižduka Montceau navalio svim silama.

Atraktivni potezi, kratki pasevi, napadačka igra od noge do noge... Sve su to pružili amateri trenera Chandiouxa koji su najveću šansu prvog poluvremena propustili u 28. minuti kada Bagrowskijev fenomenalan volej s 25 metara prolazi tik pored okvira gola Itandjeove zamjene Chabberta. Jedinu prigodu za Lens je, pak, potratio glavom Coulibaly.

Vezane vijesti

Utakmica je odlučena u 78. minuti startom vratara nad Serpryjem kojeg sudac kažnjava jedanaestercem. S bijele je točke precizan Alidor i time nagovještava novu senzaciju domaćina. Lens je rezultatski mogao i gore proći da Bagrowskijev udarac u 85. minuti nije zaustavila vratnica (slaba im je to utjeha).

Tri minute sudačke nadoknade protjecale su nevjerojatno sporo, ali su u konačnici u deliričnom raspoloženju tribina, nogometaši Montceaua postali prva momčad iz pete lige nakon Calaisa 2000. koja je izborila završni kvartet Kupa Francuske.

Francuski kup, četvrfinale:
Montceau-les-Mines(5) - Lens 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!